Стилове и модели рокли

Рокля лале - вдъхновение за цветя

Рокля лале - вдъхновение за цветя
Съдържание
 1. За кого е подходящ?
 2. Видове изрязване
 3. Тъкани
 4. С ръкави
 5. С джобове
 6. Популярни цветове
 7. Дължина
 8. Подходящ ли е стилът за наднормено тегло?
 9. с какво да облека?
 10. Аксесоари
 11. Обувки

Роклите лалета са много популярни и привлекателни. Името на стила се свързва с голямото сходство на роклята с цветето лале, което е обърнато с главата надолу.

Стил на рокля лале

В талията роклите на лалетата са тесни, в горната част на ханша полата на такива рокли се разширява и се стеснява до подгъва. За да придаде обем на полата, тя или се събира в гънки на талията, или се допълва с различни елементи и вложки.

Вечерна рокля лале

Роклите от този стил могат да служат както като ежедневно облекло, така и като облекло за тържество. Те помагат да се скрие пълнотата на бедрата и визуално да се удължат краката, както и да се подчертае талията.

За кого е подходящ?

Роклята лале се свързва с пролетта, нежността и младостта, така че младите момичета често я избират. Изглежда еднакво добре както на млада дама с прекомерна слабост, така и на момиче с извити форми.

Без съмнение стилът на лалето ще изглежда най-добре на жени, чиято фигура наподобява правоъгълник и пясъчен часовник, особено със стройни крака.

 • Обемна пола помага да се хармонизира формата на обърнат триъгълник.
 • Момиче с триъгълен силует трябва да избере модел, който има обемни ръкави или има драперия в деколтето.
 • Крехките момичета ще изглеждат най-добре в рокля, която има отворен връх.
 • Ако момичето има фигура "ябълка", роклята с лале няма да е правилният избор за нея.
Вечерна рокля лале

Видове изрязване

Най-популярното деколте, което се среща в рокля на лале, е V-образното деколте. При някои модели се образува поради наличието на миризма.Други често срещани разфасовки в този стил на обличане са овални и кръгли. Има и модели с правоъгълна кройка.

Тъкани

Чинц, шифон, памучна тъкан се използват за шиене на летни модели на рокли от лалета.

Рокля лале с деколте лодка

Ежедневните рокли, носени в хладно време, използват трикотаж или вълна. Ако облеклото е предназначено за празник, за производството му се използват кадифе, брокат, сатен, коприна и други скъпи тъкани.

С ръкави

Дължината на ръкавите в рокля лале може да варира. Има модели както с дълъг ръкав, така и с по-къс. В този случай може да има както тесни ръкави, така и бутер ръкави. Рокли от този стил с волани на раменете са много популярни.

Рокля лале с дълъг ръкав

Продуктите с широки или тънки презрамки са доста търсени. Има и модели рокли, при които раменете са напълно оголени.

С джобове

Някои модели рокли лалета имат вътрешни странични джобове. Тези елементи помагат за добавяне на обем на бедрата.

Рокля лале с джобове

Популярни цветове

Черен

Черна рокля с лале е добра алтернатива на черна рокля с калъф. Това облекло е достатъчно строго, за да се носи като офис облекло.

Ако в декорацията на черна рокля от лале се използват кристали или пайети, този модел може да се носи в клуб или на парти. Същото важи и за моделите с мини дължина.

За тези, които искат да привлекат вниманието към тънката талия, можете да изберете контрастен колан за лаконичното черно заедно с този стил. Едноцветно черно облекло в стил лале с ярък колан, например, алено или златисто, изглежда красиво.

Рокля лале с колан

Син

Синята гама е представена в рокли лалета в различни нюанси – от бледо синьо до тъмен деним и индиго. Тъмносини тоалети с лалета са тънки и помагат да се скрият пълните бедра. Корсажът на такива рокли често е представен с V-образно деколте.

Кафява кожена каишка или черен колан е подходящ за синя рокля от лале.

Синя рокля с лале

Бяла

Снежнобелите рокли от лалета изглеждат нежни и женствени, така че могат да служат като красива сватбена рокля.

Сватбена рокля в бяло лале

За да изключите асоциацията със сватбени рокли, белите рокли от този стил могат да съдържат вложки от други цветове, например черна гарнитура по подгъва и деколтето. Също така, бяла рокля от лале може да се носи с ярък колан.

бежово

Пастелните нюанси помагат за постигане на деликатен вид. Роклите лалета от този цвят често се използват като ежедневни дрехи, а ако ги добавите с интересни аксесоари, получавате романтична визия. Кафяв или черен колан е най-подходящ за бежова рокля от този стил.

червен

Яркочервена рокля с лале се носи за романтична среща, абитуриентски бал или друго тържество.

Червено лале рокля

Ако тази рокля е с многопластова пола, моделът ще изглежда ефирен. Рокля от сатенено червено лале с презрамки за спагети е добър избор за парти или друго важно събитие.

Дължина

Дължината на полата на роклята лале се избира в съответствие с височината. Колкото по-ниско е момичето, толкова по-нисък модел може да си позволи. Това обаче изисква идеална форма на пищяла.

Дължина на роклята лале

Дълго

Дългите рокли за лалета обикновено са със средна дължина. Те са представени главно от вечерни рокли, изработени от скъпи тъкани с красиви покрития. Най-често срещаните са черни и червени и бели дълги рокли от този стил.

миди

Облекла с дължина малко под коляното изглеждат перфектно на високи момичета. Те често са дискретни варианти за ежедневни рокли с ръкави с различна дължина.

Къс

Късите рокли за лалета са най-често срещаните и популярни сред модниците. Избират се както за ежедневно носене, така и като тоалет за излизане. Имайте предвид, че роклите, които са малко над коляното, са най-подходящи за момичета със среден ръст. Също така, рокля с мини пола лале трябва да се носи от ниски дами.

Подходящ ли е стилът за наднормено тегло?

Роклята лале изглежда доста привлекателна на момичета с извити форми, особено ако носите обувки на висок ток с такова облекло. Най-добрият избор за затлъстели жени би бил обвив модел. Също така добър вариант, ако сте с наднормено тегло, ще бъде рокля лале със среден или дълъг ръкав.

с какво да облека?

Носете рокля с лале с късо яке или яке, което не покрива бедрата ви.

Късо яке към роклята на лале Кейт Мидълтън

Едно от най-успешните допълнения е колан или каишка, чийто цвят ще контрастира с тона на тоалета. Дебелината му се избира, като се вземе предвид талията на момичето - собственикът на тънка талия може да използва широк колан, а ако искате визуално да направите талията по-тънка, трябва да изберете по-малък колан.

Аксесоари

Елегантни обеци, гривни и тънки верижки ще бъдат подходящи украшения за такъв стил. Те могат да бъдат допълнени с кърпа за врата и чанта с тънък колан или малък клъч.

Вечерна рокля лале с бижута и клъч

Обувки

Обувките с токчета са най-подходящи за рокля в стил лале. Освен това, колкото по-дълга е облеклото, толкова по-тънък и по-висок трябва да бъде токът на обувките. За рокля със средна дължина, изработена от плътна материя, добър избор са ботушите с стилет.

1 коментар
Рита 22.02.2016 21:16

Този стил добавя много към обема. По-добре е да купите плат без бръчки, тъй като той се набръчква през цялото време поради гънки.

мода

красотата

Къща