Дизайн на всекидневна и интериор

Всичко за интериорния дизайн на хола

Всичко за интериорния дизайн на хола
Съдържание
 1. Коя стая е залата?
 2. Размери (редактиране)
 3. Форми
 4. Ние вземаме предвид характеристиките
 5. Стая без прозорец
 6. Стилни решения
 7. Цветова схема
 8. Довършителни работи на под, стени и тавани
 9. Осветление
 10. Подреждане на мебели
 11. Декор
 12. Как да зонирате?
 13. Какво да вземете предвид при разработването на дизайнерски проект?
 14. Идеи и съвети
 15. Примери за добър дизайн

Всеки човек се стреми да създаде в дома си не просто стилен дизайн, а наистина уютен кът, където всички членове на семейството и приятели ще се съберат с удоволствие. Всекидневната може да бъде идеално място за това.

Помислете за всички характеристики на такава стая и нюансите на нейния хармоничен дизайн.

Коя стая е залата?

Всекидневната е много функционална стая, която често се нарича зала. Тези понятия, въпреки че имат различен произход, означават приблизително едно и също нещо, когато става въпрос за описание на стаи в апартамент. Нека разгледаме по-отблизо тяхното възникване и също така да изясним дали залата е хол.

Концепцията за "зала" се появява в древни времена във Франция, а правилното произношение е женско - "зала". Този термин се използва за обозначаване на големи, просторни стаи с минимален брой мебели атрибути, предназначени за приемане на гости. Най-често в залите се провеждаха балове, танци и други забавни събития, а понякога дори и светски събирания.

Всекидневната е нещо по-уютно и в сравнение с антрето дори лично и леко интимно.

Работата е там, че дневната отдавна е предназначена и за посрещане на гости, но това беше просто тесен кръг от хора, особено близки до собственика на къщата. Вечерите преминаха в поверителни разговори и семейни тържества в малък мащаб.

В днешно време дневните обикновено се наричат ​​зали, особено ако разполагат с пространство, което може да побере голям брой гости. Но си струва да се отбележи това залата все още е по-широко понятие, което означава много повече, например фитнес зала, зала за танци, кино, а терминът "хол" напълно описва предназначението на стаята и няма други значения.

Размери (редактиране)

Размерът на стаята за приемане на гости може да бъде напълно различен, всичко зависи от общата площ на жилищното пространство и от желанията на неговите собственици. Разбира се, празнуването и събирането на приятели е много по-приятно в голяма просторна стая, но малък уютен ъгъл няма да бъде лишен от внимание.

На закрито 30 кв. м, има достатъчно място за настаняване на доста големи и в същото време удобни мебели. Например широки дивани с големи възглавници, масивни гардероби и голяма масичка за кафе. Можете също така да получите домашно кино и телевизор с голям екран, което е полезно за гледане на филми с цялата компания или със семейството си.

Малко по-малко просторен е холът с площ от 25 кв. м, за които могат да бъдат избрани и доста големи елементи от мебели и декор. Такава стая може да бъде квадратна или правоъгълна, така че трябва да подредите мебели въз основа на тези параметри.

Но в стая с параметри 13-14 кв. m ще трябва да обмисля по-внимателно оформлението и да бъде малко по-скромно в избора на съпровод на мебели... Може дори да се наложи да се справите с диван и модулна телевизионна стена и някои неща.

Обзавеждането ще бъде много по-скромно в стая с площ от 11 - 12 кв. м. В този случай ситуацията директно зависи от формата на стаята, тъй като квадратната всекидневна ви позволява да концентрирате компактни мебели в средата, но правоъгълната позволява подреждането на мебелни атрибути изключително по стените.

Форми

В много отношения декорът в хола зависи от формата на стаята, която може да бъде абсолютно разнообразна, тъй като съвременните технологии и оформления напълно позволяват това.

както вече казах, квадратна форма е по-универсален и ви позволява да подредите всички необходими мебели по компактен и модерен начин. В допълнение, тази форма се счита за по-удобна и практична по отношение на осветлението, тъй като дори централен полилей може да разпространява светлина във всички ъгли на стаята.

Има и оформления с дълги тесни стаи, чийто дизайн може да бъде малко труден.

За да не изглежда стаята малка, ще е необходимо да се погрижите за специалния дизайн на стените, който ще помогне за визуално увеличаване на пространството. Светлите цветове и огледалните повърхности ще помогнат за това.

Много по-рядко се намират помещения кръгла форма, мебелен пълнеж и чийто дизайн няма да бъде толкова лесно да се измисли. В такива случаи можете да бъдете озадачени от производството на изключителни мебели по поръчка, които ще имат подходяща форма и хармонично ще се впишат в интериора.

Можете да срещнете и удължени кръгли стаи - под формата на овал. Препоръките за тяхното оформление и дизайн ще бъдат същите като в случая на кръг.

Ние вземаме предвид характеристиките

Преди да пристъпите директно към дизайна на такава стая, е необходимо да се вземат предвид всички нейни характеристики, които могат да повлияят както на външния вид на стаята, така и на нейната функционалност.

В допълнение, определени характеристики могат да се превърнат в пречка за закупуването на това или онова обзавеждане, както и някакъв вид препоръки за неговото поставяне.

Проходна всекидневна

Често има оформления с така наречените проходни дневни. Това обозначава стаи, които са междинни между другите. Например между коридора и кухнята или между трапезарията и спалните.Това подреждане на стаята дори може да се нарече донякъде централно, тъй като за да стигнете до друга точка в апартамента, определено ще трябва да преминете през нея.

Особеността на такава стая е, че има няколко врати, може би дори няколко стени, което означава, че поставянето на мебели по стените може да бъде малко трудно.

Най-често в такива стаи диваните и фотьойлите са разположени в центъра на стаята, а шкафовете и телевизионните стойки са разположени близо до стените, където пространството позволява.

Можете също да помислите за поставяне на малки шкафове между вратите.

Освен това, когато планирате този вид, е необходимо да се погрижите за дизайна на вътрешните врати и да помислите предварително дали те ще бъдат оборудвани с врати или ще бъдат представени под формата на красиви арки.

За проходи между спалнята и хола вратата е по-скоро необходимост, отколкото някакъв декорен елемент, но липсата й е напълно приемлива между хола и кухненската част.

С балкон

Всекидневните с балкон също имат редица функции. Например, те също имат две врати, които могат да накарат мебелите да бъдат подредени по същия начин, както при оформлението на проходна стая. трябва да бъде отбелязано че този метод не е трудност или недостатък на такива стаи, а напротив, той е широко популярен.

Освен това през топлия сезон балконът може да се превърне в своеобразна лятна веранда, където гостите могат да се съберат на чаша чай, чаша вино и приятен разговор. Необходимо е само да изберете красиви летни мебели за него, като по този начин създадете подходяща атмосфера.

А в някои случаи наемодателите предпочитат отървете се от стената, отделяща стаята от балкона, и организирайте общо пространство с красиви панорамни прозорци. Трябва да се има предвид, че в такива случаи ще е необходимо да се прибегне до пълна подмяна на прозорци с двоен стъклопакет, както и до капитална изолация и инсталиране на мощни отоплителни уреди, тъй като зоната на балкона винаги е много по-студена от пространство в стаята.

И двата варианта могат да бъдат функционално допълнение към основното пространство или напълно отделна зона, която ще се превърне в акцент на стаята и ще зарадва гостите.

Студио за всекидневна

Всекидневна-студио е стая, в повечето случаи комбинирана с кухненска част, така че може да се позиционира и като вид трапезария. Предимството на това оформление е, че Винаги можете да съберете гости на уютно място и да не напускате съседната стая за освежителни напитки и напитки. И сред недостатъците може да се отбележи възможен конфликт на интереси между тези, които искат да се отпуснат пред телевизора, и тези, които са заети с готвене по това време и могат да създават ненужен шум.

За да направите такава стая по-удобна, е необходимо да помислите за компетентното очертаване на работното кухненско пространство, зоната за хранене и зоната за отдих.

И ако втората и третата зона може да са хармонично съвместими, тогава първата почти винаги се нуждае от зониране.

За това могат да се използват различни мебели, като стелажи с рафтове или високи барплотове, специални вертикални щори или декоративни завеси, прегради за плъзгащи се врати или конструкции от гипсокартон и много други опции.

Освен това, препоръчва се зоната за отдих и кухнята да са на известно разстояние един от друг и най-добре в различни краища на стаята.

Стая без прозорец

Често има случаи, когато при определяне на стая за организиране на хол изборът пада върху стая, където няма прозорци. На пръв поглед това може да изглежда като значителен недостатък, тъй като дневната слънчева светлина допринася за атмосферата на уют и винаги ободрява, но липсата на прозорци може да се използва с полза, като се вземат предвид други важни нюанси.

Например, първата стъпка е да се гарантира, че в помещението има достатъчно чист въздух, особено ако е ограничено и има един вход.

Нещата са много по-прости с проходни стаи без прозорци, тъй като те се вентилират чрез създаване на течение и няма да е трудно.

Освен това, в стая без дневна светлина осветлението трябва да бъде добре организирано, така че, ако е необходимо, можете да създадете интимна атмосфера в стаята със здрач или приятелска, благоприятна за комуникация - с пълна ярка светлина.

Препоръчва се също така цялостният интериор на стаята да се направи възможно най-лек, с ярки детайли, така че при липса на прозорци да не изглежда тъмен и мрачен. Всекидневната трябва да създава усещане за сигурност и релаксация, а не безпокойство. И ако добавите много детайли от плат и възглавници към мебелите, тогава стаята ще заблести с нови цветове и ще бъде по-удобна.

На тавана

Таван обикновено се нарича стая на последния етаж на къща, която принадлежи към таванското помещение, което се експлоатира активно. Също така апартаментите на много нива, разположени на горните етажи на къщите и с прозорци в покривната повърхност, могат да бъдат приписани на тавански апартаменти. Тоест дневната светлина винаги влиза в стаята отгоре, което е неоспоримо предимство.

Това подреждане на прозорците ви дава много повече възможности да поставите големи мебели, например шкафове или кутии за съдове по стените. Освен това винаги ще има място за допълване на интериора със стилна оригинална картина, което също ще има положителен ефект върху цялостната дизайнерска концепция.

По правило такива стаи могат да имат само една врата в стената или да нямат изобщо, ако стаята се намира на последния етаж на частна къща. В този случай входът към таванския хол е директно в пода.

Стилни решения

Разнообразието от стилови посоки ви позволява да проектирате конкретна стая в съответствие с всякакви вкусови предпочитания, а смесването на стилове ви позволява да създадете наистина необичаен и уникален интериор. Нека разгледаме по-подробно най-популярните стилистични опции за всекидневни.

Класиката, която никога не губи популярност, има характерни черти, присъщи само на този стил. Голям брой претенциозни мебелни елементи, изобилие от кристал, сребро и позлата, както и декорацията на стаи с колони - всичко това придава на класическия стил повече блясък и лукс.

Също така, мебелните атрибути в такъв интериор могат да бъдат украсени с изящни флорални орнаменти и ажурни дърворезби, а самият интериор е допълнен от обемисти осветителни тела, антични свещници и плътни завеси.

Стилът Прованс в хола е това, от което се нуждаете, за да създадете уютен и интимен ъгъл. Голям брой естествени елементи и естествени материали ще помогнат за създаването на атмосфера на топлина и спокойствие, а меките нюанси ще придадат на стаята изискан вид.

В допълнение към атмосферата на комфорт, в този стил има и нотки на свежест и романтизъм. Подобен ефект се постига с помощта на груби повърхности, използването на стари мебели и наличието на плат, плетени и вълнени елементи.

Наличието на голямо свободно пространство и минимум мебели са характерни черти на стила на таванското помещение, който изглежда някак небрежен и смел, но в същото време е невероятно стилен и популярен.

Тази стилистична тенденция се характеризира с груби дизайнерски елементи, например тухлена зидария или произволно нанесена текстурирана мазилка. Също така, съответните декоративни елементи се използват под формата на мебели с необичайна форма, оригинални картини и снимки, както и различни улични знаци, плакати и дори пътни знаци.

Солидна и изискана английски стил може да не е напълно подходящ за декориране на хол, тъй като всички мебелни атрибути и материали в него изглеждат малко тромави и визуално утежняват пространството.

Отделно си струва да се подчертае модерният стил, чиито характерни черти са практичност и удобство. Всички атрибути на мебелите трябва да бъдат възможно най-универсални, компактни и функционални.Също така, в дизайна на модерен стил не се допуска използването на безполезни аксесоари без друга цел освен декор.

Цветова схема

Понякога е доста трудно да вземете решение за цветовите решения в интериорния дизайн на хола, защото е важно не само да изберете приятни нюанси, но и да ги комбинирате правилно помежду си. Често можете да намерите интериори, претоварени с цветове или, обратно, с липса на ярки детайли. За да избегнете подобни проблеми, препоръчва се внимателно да се проучат всички аспекти на този въпрос.

Например, трябва да се има предвид, че изобилието от наситено и тъмно синьо в интериора е доста рядко и изглежда донякъде вулгарно и безвкусно. Но използвайки сини детайли като декор доста подходящо и ще изглежда много стилно.

Този нюанс се съчетава добре с бяло, сиво, синьо и други студени светли цветове.

Люляк нюанс в интериора на такава стая може да бъде представена в две версии - наситени ярки или бледи и нежни. И ако първият вариант се използва главно в презентацията на мебелите, тогава вторият може да стане основен нюанс на дизайна на стаята. Освен това, в допълнение към тези цветове, лилав тон е перфектен.

Кафявите нюанси в интериора на хола са доста често срещани, било то тъмни тонове или по-светли и меки... Като правило мебелните атрибути или подовите настилки са декорирани в тъмни цветове, докато светлите се използват като таванни и стенни покрития, както и малки аксесоари от плат.

Много популярен пастелни нюанси в интериорния дизайн, особено когато става въпрос за прахообразни, ванилови, меки бледосини и светли ментолови нюанси. Тези цветя най-често се използват за украса на стени, възглавници или красиви покривки и салфетки на масата. Такива дневни изглеждат много нежни и наистина уютни.

Изглежда много впечатляващо шам фъстък сянка в дизайна на помещенията, подчертавайки всичките му предимства. В допълнение, този тон е универсален и е органично комбиниран както с тъмни, така и със светли подове. Но когато пълните стая, трябва да избягвате да избирате мебели в ярки агресивни цветове, тъй като в този случай интериорът ще се окаже пъстър и неудобен.

Довършителни работи на под, стени и тавани

Когато става въпрос за декориране на стая, трябва да бъдете изключително внимателни и избирателни. Не само външният вид на хола директно зависи от използваните материали, но и експлоатационният живот на тази стая, както и запазването на оригиналния външен вид. В допълнение, функционалността на пространството също ще зависи от някои от нюансите.

Например, не само местоположението на входа играе важна роля, но и посоката, в която вратата ще се отваря и затваря.

Ако използвате книга за врата или друга опция, която има плъзгащ механизъм, тогава посоката на движението му няма значение и при инсталиране на конвенционално крило на вратата трябва да се направи така, че да се отваря навън, за да се спести вътрешно пространство.

Независимо дали вратата има врата или е организирана без нея, тя във всеки случай трябва да бъде украсена съответно. И ако в присъствието на платно ще има достатъчно красиви склонове, тогава отвор без врата дава място за полет на дизайнерско въображение. Отворът може да бъде завършен с мазилка или залепен с тапет, тогава няма да се откроява, но може да бъде украсена с красива арка с издълбани елементи или продукт с малки рафтове за по-голяма функционалност.

За да украсите стените на такава стая, не можете да използвате влагоустойчиви покрития, тъй като всекидневната рядко среща проблема с проникването на течност. Ще пасне идеално качествени тапети, дървени стенни панели или декоративна мазилка, който можете да създадете текстурирана текстура на стената.В допълнение, много често се използва бои и лакове и фотоколажи.

Перфектен като подово покритие ламинат или паркеткоито имат достатъчна сила. Също така е допустимо да се използва линолеум и килим с малка купчина, тъй като дългите влакна могат да се заплитат и да се търкалят. Не е изключено и керамични плочки, особено в къщата на тези, които обичат да прекарват вечерта в шумна компания на наргиле.

Що се отнася до дизайна на тавана, тук можете да дадете воля на въображението и да обмислите всякакви опции. Не може да бъде тапети, боядисани плочки, прости довършителни работи с оцветители, висящи конструкции или разтегателни тъкани, а също и финалът е същият декоративна мазилка.

Осветление

При организиране на осветлението в пространството на залата трябва да се вземат предвид няколко нюанса.

 • Централно осветление ще бъде на място, ако основните атрибути на мебелите са разположени в центъра на стаята и основното място за забавление е съсредоточено.
 • Ако в стаята има няколко стола, препоръчително е да се подредят до тях допълнителен източник на осветление. Например стенни аплици или елегантни подови лампи.
 • В някои случаи се използват LED цветни ленти, разположени в пространството на тавана по протежение на корниза или на други места. Цветното осветление ще ви помогне да освежите атмосферата и да създадете подходящата атмосфера за шумна вечер с приятели.
 • Разрешено за използване осветени шкафове или рафтове, благодарение на което можете да създадете интимна атмосфера на здрач за романтична обстановка.
 • Също доста често срещано точково осветление на тавана... Например малки кръгли светлини, разположени над определени мебели или зони в хола, които имат отделни превключватели и могат да работят независимо един от друг.

  Също така си струва да се отбележи, че при организиране на осветлението често се използват превключватели, разположени в различни краища на стаята, така че по всяко време можете да включите или изключите всяка част от осветителните тела.

  Подреждане на мебели

  Подреждането на мебелите играе много важна роля в дизайна на всяка стая, тъй като именно в този процес можете да коригирате несъвършенствата на стаята, като обърнете внимание на предимствата, а също и да играете с пространството, за да промените неговата визуализация възприятие.

  Както беше посочено по-рано, Най-успешният начин за поставяне на мебелни атрибути в просторна всекидневна е централното подреждане на мека мебел и шкафове по периметъра на стаята. С такова подреждане можете визуално да зонирате пространството, без да използвате допълнителни детайли, тъй като самите мебели ще бъдат такива детайли.

  Също така, ако има свободно място, дивани и фотьойли могат да бъдат подредени във формата на буквата "P", а в центъра може да се постави малка масичка за кафе, върху която винаги можете да поставите напитки и закуски, предназначени за филмова вечер .

  Те ще помогнат да се коригират несъвършенствата в пространството и леко да се увеличат визуално ъгловите шкафове за неща или за съдове. Моделите без странични бордове са особено популярни, но често изглеждат по-малко просторни, въпреки че дълбочината на такива продукти предполага друго. Такива мебелни атрибути, монтирани в поне два ъгъла на хола, ще помогнат да се направят очертанията му по-меки и няма да заемат твърде много място.

  Ако не планирате да запълните стаята с голямо количество мебели, но все още е необходимо място за съхранение, препоръчително е да получите нисък, но дълъг шкаф, който ще бъде разположен по протежение на стената, както и стенни шкафове или рафтове.

  Върху шкафа може да се постави телевизор с всякакъв размер, а шкафовете и рафтовете са подходящи за съхранение на съдове или декоративни предмети.

  Също така меките пуфове и малки функционални скринове ще се впишат перфектно в рамката на стая от този вид.

  Декор

  Декоративните елементи в интериора на абсолютно всяка стая ще бъдат само предимство, ако се използват в разумни количества и подбрани, като се вземе предвид стилът на интериора и общата идея.

  Например, букет от ярки цветя ще бъде акцент в интериора в бели тонове с ярки детайли, но в стая с дизайн в пастелни и голи нюанси ще изглежда претенциозно и неподходящо. Струва си да се отбележи, че цветята много често са декорация на стая, независимо дали са отрязани живи растения и саксийни опции или изкуствени продукти.

  Като аксесоари често се използват малки вази и по-големи подови модели, свещници, красиви фигурки и дори часовници. Всички тези елементи могат да имат същия стил като общия интериор или да бъдат напълно неутрални, което ги прави универсални за всяка стая.

  Може да бъде доста необичаен декор за всекидневна аквариум. Въпреки че се нуждае от специални грижи и определени условия на задържане, той все пак си заслужава парите и усилията. Работата е там, че стаята с аквариума и неговите обитатели ще бъде по-оживена, а гледането на рибите ще ви помогне да се успокоите и да се отпуснете след тежък работен ден.

  Освен това много често като декоративни елементи се използват одеяла, кувертюри, меки възглавници и текстилна декорация.

  Как да зонирате?

  Много често може да се наложи зониране на пространство, ако стаите са съседни или една стая трябва да изпълнява няколко функции. Най-ярките примери са кухни, комбинирани с всекидневни, или малки стаи, които трябва да съчетават зона за гости и спане.

  Преградите от гипсокартон или малки стелажи за мебели ще помогнат за отделянето на кухненската част от пространството на залата. Не трябва да изграждате твърде обемисти конструкции, тъй като те ще повлияят негативно на цялостното пространство.

  Ще бъдат достатъчно елементи с височина не повече от един и половина метра, които също могат да бъдат оборудвани с осветление и рафтове.

  Завесите могат да се използват за зониране. Освен това за такива цели са подходящи както обикновени двустранни платна, така и продукти на вериги, състоящи се от мъниста, както и римски модели с вертикален повдигащ механизъм. И ако първите две опции се използват за пълно затваряне на една зона от друга, тогава римските щори изпълняват функцията на дял и само частично разделят пространството.

  Можете също да разделите пространството на зони използване на стойка с аквариум, голяма стойка за саксии, както и с помощта на декоративни резбовани прегради. Всяка от тези опции ще бъде не само разграничаване на зони, но и много ефективен декор.

  Какво да вземете предвид при разработването на дизайнерски проект?

  Преди да продължите с по-подробно разработване на интериорния проект на хола, е необходимо да се вземат предвид много важни нюанси. Например, индивидуални характеристики на размерите и формите на помещенията, които напълно изключват възможността за използване на готови оформления и предполагат създаването на нов, уникален дизайн, подходящ за конкретна стая.

  Ако не сте уверени в способностите си и се съмнявате, че ще можете да обмислите интериора до най-малкия детайл и да осъществите плановете си, препоръчително е да потърсите помощта на дизайнери и фирма, занимаваща се с ремонт на помещения . Идеите за дизайн понякога са доста нестандартни, така че само професионалистите могат да ги реализират.

  Ако искате да видите наистина елитен скъп интериор във вашата всекидневна, тогава трябва да използвате подходящите първокласни материали, които не само имат характерен външен вид, но също така имат високо ниво на качество и издръжливост, което означава, че ще издържат много по-дълго отколкото по-евтините.аналози.

  Ако целта ви е да увеличите максимално спестяванията и да създадете по-бюджетен вариант за дизайн, тогава се препоръчва да изберете по-евтини довършителни материали и атрибути на мебелите, както и да прибягвате до някои трикове.

  Например, дизайнът на стаята в стила на минимализма, който ще ви спести от използването на ненужни аксесоари и следователно от ненужни разходи.

  Предимството на дневните в селските къщи е, че по време на строителството можете да зададете необходимата форма и параметри за стаята. Всичко е много по-сложно с помещенията в апартамента, тъй като в панелни и тухлени къщи често е забранено да се демонтират стените, за да се увеличи пространството. Ще трябва да действаме по други начини и да направим залата по-просторна поради дизайнерски трикове.

  Можете също да разгледате опцията с изграждането на малък подиум, на която ще има кът за отдих или място за пиршество. Но в този случай трябва да се уверите, че подиумът не заема твърде много място и не създава пречки за свободното движение из стаята.

  Идеи и съвети

  Е, така че интериорът на вашия хол да привлече вниманието и да изненада приятелите ви, препоръчва се да се вслушате в някои съвети и необичайни идеи от професионалисти.

  • За да изглежда стаята по-светла и по-просторна, можете да използвате лъскаво платно за опънат таван. Най-добре е да го запазите в неутрален бял цвят, тъй като опциите за други нюанси може да не дадат този ефект.
  • Ако пространството на стаята позволява, се препоръчва да закупите U-образен диван с декориран гръб, който може да бъде разположен в центъра на стаята. Този модел може да побере много по-голям брой хора от обикновен диван с допълнителни столове.
  • Стилните интериори рядко имат монохромен дизайн на стените, най-често те са комбинация от неутрални тапети и платна с интересни орнаменти и шарки.
  • За да направите стаята по-функционална, можете да вземете разтегателен диван. В този случай гостите, които остават до късно, могат да останат през нощта и да спят удобно.
  • Ако трябва да запълните свободно пространство по стените, препоръчително е да използвате обикновени или модулни картини с неутрален модел, който ще зарадва всички членове на вашето семейство. По правило такива картини хармонично се вписват в интериора и не се отегчават дълго време.
  • Също така дизайнерите не препоръчват да избирате текстил за декор с твърде ярък печат, защото скоро ще искате да го промените. Отличен избор ще бъдат продуктите в неутрални цветове без шарка.

  Примери за добър дизайн

  Изтънченият стил на всекидневната в нежни пастелни цветове ще се хареса на нежните и чувствителни натури. Мекият удобен диван е един вид разделител между зоната за релакс и пространството за хранене.

  Големият U-образен диван се вписва идеално в интериора на хола в приглушени тонове на сиво и кафяво. Композицията е допълнена от необичайни детайли - оригинална масичка за кафе и люлеещ се стол.

  Ярък пример за зониране на кухнята и жилищното пространство с помощта на преграда от гипсокартон с вграден телевизор. Интериорът е декориран в неутрални светли цветове и допълнен с някои ярки детайли, което му придава още повече оригиналност.

  Красивата минималистична всекидневна няма излишни детайли и би изглеждала леко празна, ако не бяха ярките детайли под формата на възглавници и картини. Голямата масичка за кафе, разположена между двата дивана, е с прозрачна стъклена повърхност, което я прави идеална за тази обстановка.

  За основните тайни на дизайна на хола вижте по-долу.

  без коментари

  мода

  красотата

  Къща