Стилове и модели рокли

Рокля-балон - добавяне на обем на бедрата?

Рокля-балон - добавяне на обем на бедрата?
Съдържание
  1. Особености
  2. За кого е подходящ?
  3. Видове поли
  4. Тъкани
  5. Плетена
  6. Рокля-балон за пълнички
  7. Модни тенденции
  8. с какво да облека?
  9. Обувки
  10. Аксесоари

Особености

Роклята балон има толкова необичайна и запомняща се форма, че не може да бъде объркана с друг стил. Какъв е този модел? „Особеността“ на балонната рокля е обемна, сякаш надута пола, от която тоалетът е получил името си. Обемът може да започне от линията на талията или от гърдите, но полата задължително ще се стеснява надолу.

Този стил се появи в средата на миналия век, когато женска фигура с буйни бедра, гърди и тънка талия - така нареченият "пясъчен часовник" се смяташе за идеален.

Роклята с балон направи възможно приближаването на пропорциите на фигурата до желания стандарт. Великолепието на полата беше постигнато по няколко начина. Най-често за целта подплатата се скъсяваше и подгъва на роклята към нея. За да се създаде обем, върху полата бяха направени и много стрели или гънки.

Стилна балонна рокля от миналия век

За кого е подходящ?

Въпреки факта, че стилът на балонната рокля е доста специфичен, момичета с различни форми могат да носят такова облекло. За млади дами с астенична физика с малки гърди, тесни бедра и неизразена талия рокля-балон ще помогне да се образуват обеми на правилните места.

Фигурата тип ябълка се характеризира и с липсата на изразена талия, защото има същия обем като гърдите и ханша. Можете да коригирате ситуацията с балонна рокля, засечена на корема с широка каишка или колан.

Рокля балон за пълни жени с фигура ябълка

Собствениците на крушовидна фигура могат да се похвалят с буйни бедра. Тази категория момичета е може би единствената, която трябва да се избягва с рокли с обемни поли, тъй като те натоварват долната част на тялото.

Видове поли

  • Рокля балон с разклещена пола днес изглежда не съвсем обичайно, но през XX век такова облекло беше много популярно. Едновременно с това се създава обем благодарение на скъсената подплата и голям брой плисета, събрани в талията.
  • Рокли с пола лале се среща доста често. Изглежда особено добре на тези с тънка талия, тесни ханша и стройни крака. По правило полата на лале е доста къса, дължината й рядко пада под коляното. На полата винаги присъства широка кокетка и няколко надлъжни гънки.
  • Долна балонна пола на ластик, изглежда доста екстравагантно, така че такова облекло обикновено се избира от смели, самоуверени хора. Рокли-балон с такава необичайна пола често са лишени от линия на талията, полата започва да придобива обем от гърдите и рязко се стеснява под коленете.

Тъкани

За създаването на балонни рокли се използват най-различни материали - само и само те да са в корелация със сезона и стила на тоалета. Основното изискване за тъканта е способността да поддържа формата си, поради което материалите обикновено се използват доста плътни.

Често трикотажът се избира за шиене на балонна рокля, тъй като се драпира перфектно. За студения сезон можете да изберете вълнен плат - тогава можете да пресъздадете образа на модница от миналия век.

Плетена балонна рокля

Роклите с балон могат да бъдат празнично или дори сватбено облекло. В този случай се дава предпочитание на леки, ефирни тъкани, като тафта или органза. Обемна пола от полупрозрачен материал изглежда като истински лек облак.

Плетена

Рокля-балон, плетена от прежда, е чудесен вариант за зимата, защото дори в мразовитите дни искаме да останем женствени. Топлите дрехи могат да бъдат красиви, разбира се. Ярък пример е разнообразието от плетени рокли и поли. Изглеждат много сладки и уютни, а освен това идеално топлят.

Предпочитание трябва да се даде на модели, плетени от нишки, които съдържат възможно най-много естествена вълна и минимум полиестер или акрил. Такава рокля ще ви зарадва повече от един сезон, докато моделите от изкуствени материали ще загубят външния си вид след няколко чорапи.

Плетена балонна рокля на райета

Рокля-балон за пълнички

Роклята балон стои страхотно на пълни момичета, преди всичко, защото успешно прикрива обемите. Единственото нещо, което не трябва да правите, е да носите такава рокля с изрязана пола, ако сте ниски и пълни крака. Във всички останали случаи можете спокойно да експериментирате с този модел.

Ако имате проблемни зони, избягвайте да претрупвате декоративни елементи в тези зони. Например, пълните ръце и рамене не трябва да се подчертават с къси, обемни ръкави като "крила" или "фенерчета". Ако вече имате извити бедра, избягвайте балонните рокли с кръпки джобове на полата.

Рокля-балон с ръкави три четвърти за наднормено тегло

Модни тенденции

  • В предстоящия моден сезон роклите от дантела или с дантелени вложки ще бъдат особено популярни. Ако не харесвате полупрозрачните поли, но не искате да изоставате от модата, разгледайте по-отблизо балонните рокли с дантелен корсаж.
  • Многослойните рокли и поли ще изпъкнат това лято на всички запалени модни жени. Не забравяйте да си вземете балонна рокля с пола, изработена от няколко слоя тънък плат. В това облекло ще приличате на екзотично нежно цвете.
  • Роклите с V-образно деколте имат невероятно полезно свойство: те подчертават гърдите и визуално изпъват шията. Триъгълното деколте е една от основните тенденции на новия моден сезон. Рокля-балон с атрактивно деколте ще ви накара да привлечете възхитените погледи на околните.

с какво да облека?

Балонът, като всяка друга рокля в гардероба ви, се нуждае от подходящ съпровод. Основната задача тук е да балансирате обема, който се създава в долната част на тялото и да не претоварвате всичко под линията на талията с масивни детайли.

Върху балонната рокля може да се носи съкратено яке или болеро. Ако полата не е много дълга, класически прав или втален тренч ще свърши работа.

Рокля балон със сако

Цветни чорапогащи или клинове могат да се носят с рокли-балончета от плътен трикотаж или други топли материи. Ако тоалетът ви е солиден, опитайте чорапогащник с шарки за палава, закачлива визия.

Лятна балонна рокля в комбинация с шапка

Обувки

Роклята с балон е връхната точка на вашата визия, така че всичко останало не трябва да привлича твърде много внимание. Обувките трябва да бъдат избрани възможно най-прости, но изящни, тъй като долната част на самата рокля е доста масивна.

Изящни обувки за балонна рокля

Затова оставете настрана ботуши с широки горнище и обувки с дебела платформа. Нещо по-малко крещящо ще подхожда на балонна рокля: помпи, сандали с тънки презрамки, грациозни ботуши на висок ток. Обувките с равна подметка трябва да се изхвърлят, защото рокля с такава необичайна пола изисква ток - така че пропорциите на фигурата да се запазят.

Аксесоари

Аксесоарите са не по-малко важна част от визията от обувките или роклята, така че трябва да ги изберете така, че да се съчетават добре с тоалета. Стилистите казват, че класическите бижута от злато, сребро и скъпоценни камъни - елегантни колиета и ажурни обеци - вървят зле с рокля-балон (само ако не е сватбен вариант).

По-добре е да изберете нещо по-просто за такава рокля, но въпреки това оригинално. Погледнете по-отблизо висококачествените бижута - необичайна форма на пръстен, обеци и колиета ще изглеждат страхотно с рокля с балон. Можете да изберете и достатъчно масивни бижута – така че да балансират тежката долна част на роклята.

1 коментар
Галя 20.02.2016 21:07

Тази пола изглежда е напомпана! Смятам, че жените над 25 години не трябва да носят такава рокля.

мода

красотата

Къща