Подстригване

Най-модерните дамски прически

Най-модерните дамски прически
Съдържание
  1. Нюансите на правилния избор
  2. Реални къси прически
  3. Какво е на мода за средна дължина на косата сега?
  4. Актуални тенденции за дълга коса
  5. Красиви примери

Прическата е неразделен елемент от всяко изображение, а целостта на целия комплект зависи от това колко правилно е избрана. Важно е да се вземе предвид не само структурата на косата и особеностите на външния вид, но и съвременните тенденции и новите прически за жени. Модните дамски прически са в състояние да подчертаят предимствата на външния вид, да скрият недостатъците му и дори забележимо да подмладят своя собственик.

Нюансите на правилния избор

Всеки нов сезон предлага на жените не само нови образи, цветове, аксесоари, но и прически. Тази година прическите с умишлена небрежност набират популярност. Внимателното оформяне - коса до коса - вече не е на почит. Разрошените, вълнообразни кичури са хитът на новата година. Освен това къдриците са дошли на мода, бретонът също е небрежен, разкъсан, всякакви плитки и дори татуировка. Що се отнася до цвета, има смисъл да се обърне внимание на неестествени нюанси, ярки, закачливи.

В този случай дължината на косата не е решаваща. И за къси, и за дълги къдрици можете да изберете прическа, която ще отговаря на модните тенденции и ще подчертае индивидуалността на своя собственик.

Но във всеки случай има един нюанс, който не бива да се пренебрегва. Това е здравето на косата. Тъпите, безжизнени, небрежни кичури няма да добавят привлекателност на никого, дори ако са оформени в модерна прическа. Ето защо, преди да отидете в салона, си струва да подредите косата си, да я третирате, да я "храните" с маски, серуми и други неща.

Ако изборът на средства за лечение е проблем, можете да се свържете със специалист, който ще ви помогне да изберете правилните методи за възстановяване на косата.

Когато избирате прическа, си струва да вземете предвид и формата на лицето. Например, ако лицето е кръгло, ще свърши прическа, която визуално го разтяга, с прав разкъсан бретон. Овалното лице е най-„толерантно“ към всякакви експерименти, но бретонът в този случай трябва да е дебел и да има заоблени краища. Квадратно или правоъгълно лице ще смекчи присъствието на гъст дрипав бретон.

Същото важи и за самите прически. Тяхната форма, дължина, конфигурация трябва да бъдат избрани по такъв начин, че максимално да подчертаят всички предимства на лицето и да скрият възможните му недостатъци.

Реални къси прически

Гамата от модерни прически, предлагани от стилистите този сезон, не се различава твърде много от предишния. Основната разлика е в методите за оформяне. Ако по-рано основното изискване беше идеално гладка прическа, сега тя трябва да бъде небрежно разрошена, сякаш вятърът си играеше с косата.

Изборът на прически за къса коса е доста широк, може би по-широк, отколкото за средна или дълга коса. Това е боб и каре, които не са отстъпили позициите си от няколко сезона, и пикси, и гарсон, и паж. Но имаше и новост, която бързо набира популярност. Това е подстригване. Донякъде напомня на същия боб, само градуиран, при който отделните нишки са избрани на случаен принцип.

Тази прическа работи добре за фина коса - придава й обем. Тя също така визуално удължава лицето, така че собствениците на кръгло лице могат да насочат вниманието си към нея.

Прическата "шапка" е не по-малко популярна. Това е доста трудна за изпълнение прическа, така че е по-добре да я поверите на опитен майстор.

Каре е друг фаворит на предстоящия сезон. Страхотното при тази прическа е, че дава място за въображение и стилизиране. Небрежни вълни, рошави леки къдрици или гладка права коса - бобът е готов за всичко.

Въпреки това си струва да запомните, че при постоянно топлинно оформяне косата се влошава, така че защитните средства не трябва да се пренебрегват.

Каскадната прическа - една от най-популярните този сезон - се изпълнява не само за дълга коса, както беше преди. Сега може да се види в "съкратен" вариант. Такова оригинално решение ще се хареса на необикновени, смели дами, независимо от възрастта.

Хубавото на късата коса е, че не изисква допълнителни грижи, а това се цени особено от съвременните дами. Ритъмът на живот вече е доста засилен, понякога няма време дори за чаша кафе, камо ли за стайлинг.

Освен това такива прически са подходящи за дами от всякаква възраст, така че по улиците на градовете можете да намерите 20-годишно момиче с пикси или гарсон и сериозна бизнес жена над 40 със същото пикси или паж.

Но както и да е късите прически този сезон освобождава жените от необходимостта да оформят косата си всеки ден. Дори каре днес не изисква внимателно оформяне, да не говорим за пикси или гарсон. Колкото по-разрошена, естествена, небрежна е прическата - толкова по-добре, толкова по-модерен и модерен ще бъде цялото изображение като цяло.

Динамиката на късите прически, съчетана с небрежно оформяне, придава на младите момичета смелост и задвижване и прави по-възрастните дами да изглеждат по-млади. Късите прически се съчетават добре с модерното бръснене и татуиране.

Просто обръснатите слепоочия или задната част на главата вече не се радват на такава слава, но рисуването на картина върху обръсната зона е ново нещо, което трябва да имате.

Като цяло, не е напразно късите дамски прически са толкова популярни. Това са най-модерните прически и с добра причина. Те са по-малко причудливи (особено при сегашния жажда за небрежност), не изискват сложен стил, добре се вписват в модерен динамичен стил и правят жените по-млади.... Може би затова изборът на къси прически през този сезон е толкова широк.

Какво е на мода за средна дължина на косата сега?

Средната коса е спасител за момичета, които искат да не се занимават много с подстригването и оформянето, но в същото време да не са заключени в границите на един образ и една прическа. Дължината до раменете или малко по-ниска се счита за средна, така че има достатъчно място за творчество. Що се отнася до прическите, техният асортимент е практически същият като в предишния сезон. Това е каскада, стълба, удължена страница.

Но има и нови артикули - напр. подстригване "Аврора". Прическата сама по себе си не е нова, не се появи днес и вече е преживяла моден бум. Но този сезон тя отново придоби популярност благодарение на спретнатата разрошеност, която й е присъща. Като цяло моделът се отнася до многостепенни прически - в задната част на главата косата се подстригва по-късо, отколкото в краищата, образувайки вид шапка.

Тази техника е много подходяща за тънка, слаба коса - придава им обем и блясък.

Прословутата небрежност в стилизирането е характерна за всяка от изброените опции, било то каскада, стълба или "Аврора", поради различната дължина на нишките. Многостепенните прически сами по себе си изглеждат донякъде разрошени, разкъсани, леки, което отговаря на изискванията на текущия сезон.

Дори не е необходимо да използвате стилизиращи продукти. Максимумът, който се изисква, е да добавите обем в корените със сешоар и пяна (или лак, или каквото и да е) и - модерен модерен образ е готов.

Освен това средната коса дава възможност да се играе с други тенденции като плитки. Разбира се, също умишлено небрежно. Многоцветни панделки, мъниста, ярки аксесоари също ще бъдат полезни.

Многостепенните прически за средна коса предоставят доста възможности за създаване на разнообразни прически. В допълнение, каскадата - една от модерните прически за този сезон - ви позволява да създадете очарователен романтичен вид, който също е в съответствие с най-новите тенденции.

Такива прически придават женственост, нежност на собственика си, не са толкова смели като късите прически, имат по-малко задвижване, вид мъжка твърдост. Може би затова средната дължина на косата има толкова много фенове сред момичетата от всички възрасти.

Актуални тенденции за дълга коса

Дългата коса е украшение за всяко момиче, следователно, въпреки сложността на грижите, почти всички представители на нежния пол мечтаят за тях, дори и притежателката на ултрамодерен (и ултра къс) пикси. Дамите, които имат гъста и дълга коса в арсенала си, са добре запознати с богатството, което притежават, и са донякъде предпазливи от думата „подстригване“. И страшни истории за фризьори, които, подрязвайки краищата, отрязват половината от дължината, също преследват.

Всъщност прическите за дълга коса и прическите като такива не са сами. Това е просто оформяне (при запазване на дължината, разбира се) и стилизиране на върховете. Днес стилистите предлагат две опции - това е една и съща каскада, тоест нишки с различни размери и дълга коса с равномерно подрязани краища. И в двата случая дължината се запазва.

Никой обаче не отмени бретона, който отново се завърна на модните подиуми и в сърцата на модниците. Скъсани, наклонени, прави и идеално плоски - изборът е доста голям.

Независимо от това, изборът на прически оставя много да се желае. Но в този случай собствениците на дълга коса са в крак с модата. Всяка, дори и най-сложните прически са по силите им, а дори и сегашните небрежни плитки и вълни - още повече.

За жени с дълга коса е подходяща почти всяка прическа. Модно сега оцветяване в ярки цветове, плитки, гроздове, къдрици и къдрици - всичко това лесно се оживява.

Дългата коса придава на дамите женствен вид, така че могат да си позволят всякакви експерименти. В случай на каскада, вариацията на тези експерименти се разширява, тъй като върху коса с нишки с различни размери можете да въплътите много по-голям брой идеи, отколкото на къдрици със същата дължина.В същото време е лесно да се следват най-новите тенденции - различни дължини на косата предварително придават нещо като "замислена разрошеност" на прическата.

В допълнение към доста простия стил, тъкане и плитки, младите дами не забравят за оцветяването, в което са ограничени само от собствената си смелост и наличието на необходимите материали.

Може да бъде всякакви неонови нюанси, кисели, можете да оставите горния слой на косата в естествения й нюанс и да боядисате долните нишки в нюанси на дъгата. Лилаво, синьо, розово, светло зелено - какви нюанси няма да видите на главите на модниците. Подобни експерименти обаче изискват повече от смелост. Трябва да сте подготвени за това, че косата след тези експерименти ще изисква допълнителни грижи, може би салонни процедури за възстановяване.

Красиви примери

Очевидно с всяка дължина на косата можете лесно да създадете прическа, която ще подчертае особеностите на външния ви вид и ще скрие дребните несъвършенства. Дългата или къса коса няма значение. Във всеки случай има опции, които отговарят на изискванията не само на съвременната мода, но и на нуждите на една жена.

Богат избор от всякакви прически ви позволява да реализирате почти всякакви идеи и мечти. Основното нещо е правилно да се определи структурата на косата и формата на лицето, за да се представи всичко в най-благоприятна светлина с помощта на прическа. Например, ако една жена има тънка коса, изобщо не е необходимо да я отрязвате в корена и да сложите край на мечтата за дълги къдрици. Подстригване "Аврора" е това, от което се нуждаете в този случай, за да запазите дължината и визуално да добавите обем на косата си.

Пикси прическа - момчешки женствени, лесни за грижа и стайлинг - ще помогнат на по-възрастните дами да удължат младостта си, а на младите красавици ще придадат наглост и ентусиазъм.

Боб е прическата, която заедно с каре не отстъпва на дланта в продължение на много сезони подред. Но ако по-рано те трябваше да бъдат идеално равномерни - коса до коса - положени, днес, напротив, небрежните вълни, леките къдрици и косата, размахната като ръце, управляват шоуто. Това се отнася за два варианта.

"Монолитен" каре, в който не се откроява нито един косъм, ще изглежда най-малкото неподходящ сред живите вълни и естествената небрежност.

Единственото, което може да бъде стилизирано по-задълбочено, е бретонът, който се завърна на модните подиуми и улиците. Но и тук си струва да се заемете с ютията само в най-крайния случай, ако равномерен, гладък взрив е "предписан" от формата на лицето, структурата на косата и геометрията на самата прическа.

Като цяло тенденциите на този сезон позволяват на дамите да пестят време, без да компрометират външния си вид. Ако по-рано перфектният стайлинг се смяташе за признак на добър вкус, който отнемаше много време и усилия, днес, напротив, равномерната и гладка коса, очевидно оформена изкуствено, е реликва. Сега е достатъчно да разбиете косата с ръцете си (минималното количество пяна, мус или лак е по преценка на дамата), повдигнете корените със сешоар и гребен и - това е, модната прическа е готова .

Това важи за всяка дължина на косата, всяка прическа. Дори дългата коса, която привидно изисква толкова много време при оформяне, вече може да „почива“ на свобода. И човек не може да не се радва на такава тенденция. В крайна сметка, той не само спестява време, но и позволява на косата да се възстанови след ежедневен термичен стил с голям брой специални продукти.

Модата за здравословен начин на живот достигна до косата, сега тенденцията е здрава жива коса, свободно развяваща се на вятъра. И това е страхотно.

За информация как да направите модерна прическа за къса коса, вижте следващото видео.

без коментари

мода

красотата

Къща