Цветове

Комбинацията от цветове в дрехите

Комбинацията от цветове в дрехите
Съдържание
 1. Комбинационни принципи
 2. Как и с какво да комбинираме цветовете?
 3. Комбинация от контрастни цветове
 4. Необичайни опции
 5. Комбинации във връхни дрехи
 6. Избор на дрехи и обувки
 7. Как да съчетаем с аксесоари
 8. маса
 9. Правила за комбинация от цветове
 10. Красиви комбинации

Способността да комбинирате правилно цветовете в дрехите е важно умение, след като го овладеете, винаги можете да изглеждате страхотно!

Комбинационни принципи

Монохромен

Първо, нека поговорим за монохромна група, която се състои от линия от същия цветови спектър. Тоест, вашето изображение трябва да бъде направено в една цветова схема, нещата могат да се различават само по нюанс - от тъмно до светло.

Най-простият и популярен монохромен е черен. Облекло, изработено в този цвят, се нарича тотално черно. Изображението, направено в бяло, изглежда грандиозно, съответно напълно бяло.

Но не се спирайте на неутрални цветове, изглежда много по-интересно в ярки цветове. Няколко нюанса в изображението изглеждат по-интересни и по-богати от едноцветна композиция.

В този случай е допустимо да добавите аксесоар с различен цвят. Например, разредете белия ансамбъл с жълт съединител или сивочервен.

2 цвята

Контрастните цветове или свързаните-контрастни цветове могат да бъдат добре комбинирани един с друг.Цветовете, които са един срещу друг в цветовото колело, изглеждат ефектно в двойка. Двойката може да бъде или ярка, изразителна или по-мека, ако контрастът е намален.

3 цвята

Има няколко опции за това как да комбинирате 3 цвята в една визия. Например, по сходство, използвайки свързани нюанси в един лък. Много често срещана комбинация от триада е комбинация от три нюанса, които могат да бъдат свързани към равностранен триъгълник на цветното колело. Можете сами да свържете линиите, за да намерите най-интересните комбинации. Ако имате червено палто и зелени панталони, цветното колело ще ви помогне да изберете блуза или джъмпер, които ще изглеждат хармонично в тази визия.

4 цвята

Комбинацията от четири цвята се нарича тетрада и изисква определени умения. Принципът му се основава на комбинация от цветове, които са представени на цветното колело под формата на квадрат или правоъгълник. В същото време е допустимо да премахнете един от цветовете от този "квартет", но изображението все още ще остане хармонично.

Много е трудно да запомните тези комбинации, следователно, когато съставяте такъв лък, трябва да използвате кръг или можете да се съсредоточите върху готови комбинации, шпионирани на модерен уебсайт или на лъскави страници.

Как и с какво да комбинираме цветовете?

Класически

Класически или основни - това са универсални цветове, които подхождат на всеки цветотип.

Класиката е черно, сиво, бяло, бежово, кафяво и синьо.

 • Черното е елегантно и отслабва добре фигурата. Той винаги е на мода, особено ако изберете неща с класическа кройка. Най-добре е да комбинирате с черни контрастни цветове, светли или ярки.
 • Сивото е сдържано и консервативно, палитрата му е обширна, има много подтонове. Комбинациите със сиви дрехи са спокойни и меки.

В ежедневните визии сивото е най-добре да се комбинира с неутрални и пастелни цветове. За по-гъста визия, изберете графит и черно, подчертавайки ярко червено червило или обувки.

  • Бялото е цветът на сдържаността и невинността. Има огромен брой нюанси, от студено снежно до топло млечно. Можете да комбинирате дрехи с бели, пастелни, нежни цветове, а можете и ярки и закачливи. Бялото привлича окото само по себе си, но ако добавите ярък акцент към изображението, то ще престане да бъде солист и ще се превърне в допълнение или фон. В крайна сметка това е много компромисен цвят.
  • Бежовото е меко и възможно най-неутрално, защото е цветът на голата кожа. Въпреки това, често се носи от богати хора, така че също започна да се свързва с лукс. Има много нюанси, в това дори надминава бялото, само кафявото може да се сравни с неговата гъвкавост. Когато композирате визията с бежово, избягвайте грубите цветове. Дайте предпочитание на ярки или меки нюанси, които ще направят визията ви лека и елегантна.

  Разделението на топли и студени нюанси съответства на сезоните. Зимните нюанси (синьо, синьо и лилаво) се считат за студени, летните (червени, жълти, оранжеви) се считат за топли. Въпреки че принципът на разпределение на цветовете е много по-дълбок.

  Има много сложни нюанси, които могат да бъдат класифицирани като студени и топли.

  Зеленото е на границата, тъй като има най-голям брой топли и студени нюанси.

  Тъй като всеки цвят има студени и топли нюанси, ще разгледаме всяка група поотделно.

  Студ

  • Нюанси на синьо и лилаво с добавено бяло, черно или червено. Например лазурно, кралско (кралско синьо), метличино синьо, кобалтово и др. Тези цветове се комбинират със студени или неутрални цветове, или наситени контрастни.
  • Нюансите на зеленото варират от много светъл воден до пронизващо жив тюркоаз и малахит. Те включват мента, ментол, нефрит, смарагд, сиво-зелено.Това са доста строги нюанси, които изглеждат добре със сиво, розово, лилаво. Ако искате ярка, запомняща се визия, носете ги с червено, оранжево или жълто.
  • Розовото включва всички нюанси, които са получени от магента и виолетово. Те са свежи цветове, които се съчетават добре със сиво, жълто, маслинено, синьо, синьо и всички билкови нюанси.
  • Всички пастелни цветове от този цвят се отнасят към жълто.

  Топло

  • Топлите нюанси на синьото са много сложни, обикновено с нотки на зелено, тъй като се образуват чрез смесване с жълто. Това са синьо-зелено, тюркоазено, аква, деним, стомана, синьо-сиво, пруско синьо. Изображенията с тези цветове са меки и спокойни. Най-добре е да ги допълните със същите топли тонове.
  • В топли цветове зеленото се разкрива напълно. Нюансите могат да бъдат жълти или маслинови нюанси. Яркостта на нюансите във всяка група се променя в зависимост от количеството сиво примес. Тези цветове повдигат настроението и изпълват изображението с мек блясък. Можете да ги комбинирате както със студени, така и с топли цветове.
  • Топлите нюанси на розовото се образуват от оранжево и червено. Това са всички цветове с примес на праскова, корал, фламинго, ягода и сьомга. Тези нюанси се комбинират най-добре с меки, светли цветове, но също така се разкриват в комбинация със студено синьо. Могат да се носят с бежови и кафяви цветове, маслини, каки, ​​сиво-люляк.
  • Жълтите са наситени и живи, с червени, оранжеви и кафяви тонове. Те включват кайсия, банан, царевица, горчица, шафран, лимон, канарче, злато. Изглеждат добре с топли и студени цветове.

  Комбинация от контрастни цветове

  Има 7 вида контрастни комбинации, от своя страна всяка комбинация се състои от няколко вида контраст.

  • По лекота - тъмните и светлите дрехи се комбинират в един лък.
  • По температура - комбинация от студени и топли нюанси. Може да бъде възможно най-студено и топло, или по-меко, с малка температурна разлика. Например, както е в случая с пастелните цветове.
  • Наситеност - неутрални и сложни или приглушени нюанси се използват в една визия.
  • По размер на цветното петно ​​- изображението е изградено в неутрална цветова схема, с добавяне на ярки детайли. Най-често това е риза или блуза, но може да бъде и панталон, пола. Използвайки тази техника, можете да отклоните вниманието от недостатъците и да се съсредоточите върху достойнството на фигурата.
  • Смес от допълващи се цветове. За да разберете този контраст, трябва да разберете концепцията за цветното колело, за което ще говорим по-долу. Той се основава на принципа на комбиниране на диаметрално противоположни цветове в едно изображение.
  • Едновременен контраст - комбинация от сиви дрехи с многоцветни.

  Необичайни опции

  Комбинирането на привидно несъвместими нюанси един с друг може да изглежда като доста трудна задача. Можете да започнете с малко, като добавите смели аксесоари към вашата визия.

  Например, допълване на зелена рокля с чифт люлякови обувки или разреждане на монохромен ментов външен вид с лилави помпи. Добре ще изглежда шафрановата рокля с кобалтови ботуши.

  Можете да започнете с малко, комбинирайки любимите си цветове, които преди не сте се осмелили да комбинирате в един лък. За тези цели идеално е червеното, което неочаквано се разкрива в компания с лавандула, цвят Барби или нюанс на розов кварц.

  Постепенно ще бъде възможно да се комбинират в едно изображение не два, а няколко ярки цвята наведнъж. Най-добре е да използвате чисти цветове на дъгата, за да допълните спокоен, занижен вид.

  Ако не харесвате един от цветовете, просто го премахнете от тоалета си. По същия начин можете да добавите всеки друг цвят, като използвате цветното колело.

  Комбинации във връхни дрехи

  Черен

  Противно на общоприетото схващане, черните връхни дрехи не са подходящи за всеки. Изглежда добре на момичета с ярки черти на лицето, за предпочитане на цветния тип "зима", който рядко се среща сред славянските жени. Ако нямате контрастен външен вид, по-добре е да забравите за черно палто. Носенето на черно палто е най-добре с червени или бели аксесоари.

  Кафяв

  Кафявите палта също са популярни, въпреки че е доста трудно да изберете аксесоари за тях. Изглежда най-добре със синьо, може би зелено или жълто. Не всяко момиче решава обувки и дамска чанта с такъв ярък цвят, така че помислете няколко пъти, преди да изберете кафяво връхно облекло.

  Сив

  Сивото не е за всеки, но все пак е по-лесно да се впише в гардероба си, отколкото кафявото. Сивото палто ще изглежда добре с обувки и аксесоари в бургундски, винен, графитен нюанс. Освен всичко друго, ярките аксесоари също имат къде да бъдат, така че е интересно да се експериментира с тях.

  Син

  Ако искате палто от този цвят, забравете за яркосиньото, освен ако не сте млада ученичка. На момичета и жени, палта от небесно синьо и метличина изглеждат привлекателни. Не е трудно да изберете обувки и аксесоари за такива връхни дрехи, могат да бъдат сиви или бежови и кафяви цветове.

  червен

  Алено палто, подобно на черно, е подходящо само за собствениците на контрастен външен вид и не е много подходящо за ежедневно носене. Ако искате да изберете червено, изберете разредени нюанси. Може да бъде боровинка, нар, череша, цинобър.

  Можете да вземете обувки и аксесоари в розови, зелени, сини или сиви нюанси. Забравете черното, ако не искате да изглеждате като фатална жена. По правило това не винаги е подходящо в ежедневието.

  Зелено

  Поради разнообразието от зелени цветове, абсолютно всяко момиче може да избере палто със зелен нюанс, който й подхожда. Освен това, това е единственият цвят, който върви с абсолютно всичко!

  За него можете да изберете обувки и аксесоари от всякакъв цвят, просто трябва да експериментирате малко. Дори черно и кафяво, които не съвпадат с предишните цветове, ще бъдат подходящи тук. Следователно, зеленото определено си заслужава да се обърне специално внимание.

  розово

  Връхни дрехи от почти всички нюанси на розово изглеждат изгодно. Както при зеленото, трябва да изберете правилния нюанс. Може да бъде сьомга, розов кварц, шокиращо розово, фуксия. Най-добре ще се комбинира с обувки и аксесоари в бежови, жълти и зелени цветове.

  Корал

  Палто с коралов цвят изглежда много женствено и елегантно, това е чудесно решение за пролетта. Към него можете да вземете обувки и аксесоари от синьо-синьо, шам-фъстък, ментови нюанси. Ще се почувствате актуални и свежи.

  Лилаво

  Палто или яке от патладжан или слива изглеждат изгодно на много момичета, подчертавайки естествената им красота. Можете да комбинирате такива връхни дрехи с нюанси на жълто и зелено или свързани цветове от спектъра.

  Избор на дрехи и обувки

  Черни обувки

  Както в случая с връхните дрехи, има погрешно схващане, че черните обувки са универсални и подходящи за всяко облекло. Разбира се, черните обувки правят крака малък и образа елегантен, но не се съчетават с цветните и светли дрехи, които най-често предпочитаме днес.

  Черните обувки са добри за тези визии, където преобладава черното. Това може да бъде бизнес костюм, малка черна рокля или може би сив костюм.

  Забравете за черните обувки, ако лъкът ви е доминиран от кафяви цветове, бежовите или кафявите подходящи обувки са много по-подходящи за него.

  Бели обувки

  Опитайте се да носите бели обувки, ако бялото вече присъства в изображението.Тъй като бялото визуално прави крака да изглежда по-голям, опитайте се да избягвате бели ботуши и ботуши, които са достатъчно големи сами по себе си.

  Запазете белите обувки за лятото с обувки с отворени пръсти или сандали с високи токчета. Вярно е, че това не се отнася за белите маратонки, които в комбинация със сини дънки вече са се превърнали в класика.

  Основното табу - не носете бели обувки с черни панталони или дънки и още повече, не носете черни чорапогащи. Долната част трябва да е лека и лека, да съответства на обувките.

  Цветни обувки

  Ако носите дрехи с ярки цветове, не разрушавайте оригиналността на визията, като носите черни обувки. Също така, не се опитвайте да избирате обувки от същата цветова схема като, например, рокля. Малко вероятно е да успеете да съвпаднете с тона и ако "прелетите" с докосване, ще изглежда, че изображението не е напълно издържано.

  Трябва да изберете ярки обувки за ярка рокля! Можете да се съсредоточите върху цветното колело или да използвате готови необичайни комбинации, които споменахме по-горе.

  Но ако все още не сте готови за толкова смела визия, изберете обувки в бежово или сиво. Цветните обувки също са приемливи, ако съвпадат точно с един от цветовете, показани на изображението. За да не пропуснете целта, заложете на чисти нюанси без примеси, по-лесно е да ги съпоставите с тях.

  Цветните обувки ще изглеждат добре в спокоен, занижен външен вид, издържан в основна цветова схема. Разредете сиво, бежово, черно или тъмносиньо с цветни обувки и аксесоари.

  Как да съчетаем с аксесоари

  Дамски чанти

  • Обувки и чанта в един цвят е доста консервативна, остаряла комбинация. Но той е идеален за тези, които предпочитат еклектика и ярки изображения. Така обувките и чантата ви няма да привличат много внимание, а другите ще могат да се фокусират върху визията ви. Това работи добре с класическата цветова схема - черно, кафяво, сиво, тъмносиньо, бежово, може би червено.
  • Най-добре е да изберете чанта не за обувки, а за дрехи. Например, за рокля с шарка, можете да изберете дамска чанта, която да съответства на цвета на шарката. Обувките или чантата могат да бъдат съчетани точно с цвета на дрехата, но не и двата елемента едновременно.
  • За да покажете своя индивидуален стил, смесвайте не само цветове, но и текстури.
  • За обувки с анималистични или флорални щампи можете да изберете чанта, която да съвпада, но не в същия цвят. Ярък пример са обувките и аксесоарите с леопардови щампи, които не могат да се използват в една визия!
  • Не трябва да избирате черна чанта за ярки обувки, ще получите усещането за незавършен образ. По-добре е да изберете цветен аксесоар в различен цвят, който се дублира от друго парче от лъка.
  • Ако залагате на бежово или черно, опитайте се да имате обувки и дамска чанта от различни материали. Кожени обувки и лакиран клъч, велурени сандали и текстилна чанта.
  • Лакирани обувки и аксесоари в една визия са лошо възпитание. Такъв тандем изглежда не само абсолютно безвкусен, но и вулгарен.

  маса

  Днес можете да намерите много таблици, които да ви помогнат да разберете дали избраните от вас цветове работят заедно. Също така е удобно да се съсредоточите върху цветното колело, което споменахме няколко пъти и което е показано по-долу. Предлагаме на вашето внимание и маса, фокусирайки се върху която, ще ви бъде по-лесно да направите избор и да създадете хармонични изображения.

  Правила за комбинация от цветове

  лято

  Момичетата с този цветен тип имат студен тон на кожата, така че трябва да изберете дрехи и аксесоари по такъв начин, че да компенсирате този дефицит, а не да го подчертавате, в противен случай тенът ще стане „труп“.

  Ако сте "контрастно лято", за вас също е важно да изберете дрехи, които не са ярки цветове, защото контрастът ви така или иначе няма да издържи (за разлика от зимата). Ще изглеждате добре и на тъмни нюанси, които не са подходящи за обикновеното лято.

  Дайте предпочитание на студени или неутрални сложни нюанси, които ще бъдат продължение на вашия многоцветен цветен тип.

  Тези нюанси ще ви подхождат:

  • лилаво;
  • тъмно розово без примеси;
  • тъмно и бледочервено;
  • светло и бледожълто;
  • синьо-зелено и жълто-зелено;
  • слабо синьо;
  • кафяво без жълти примеси;
  • лилаво;
  • всички неутрални с изключение на топло бежово.

  есента

  Момичетата от този цветен тип могат да се променят до неузнаваемост, само като носят дрехи с различен цвят. Топлият тон на кожата позволява топли, студени и неутрални тонове.

  Цветовата схема трябва да бъде наситена, избягвайте бледи пастелни цветове. Изберете сложни цветове, тъй като чистите цветове ще надвият естествената ви привлекателност.

  Тези нюанси ще ви подхождат:

  • червено, смесено с жълто;
  • портокал;
  • жълто с червен или син подтон;
  • зелено и синьо, освен много ярко и много бледо;
  • кафяво, с изключение на тъмно и бледо;
  • лилаво с докосване на синьо, сиво или кафяво;
  • неутрален, но не светъл или пастелен.

  пролет

  Тъй като момичетата от този цветен тип имат топъл меден тон на кожата, те могат да носят дрехи в много студени, междинни и топли цветове.

  Самият цветотип не е контрастен, но може да се направи и така. Например, обличайки алена рокля на блондинка-Пролет. Ярко облекло на фона на бяла кожа ще изглежда повече от контрастно.

  Пролетта е идеална за нежни изображения, всички светли пастелни нюанси. Основното е, че цветовете са чисти, без примеси на сиво. Също така е важно да избягвате тъмните нюанси.

  Тези нюанси ще ви подхождат:

  • деликатни нюанси на розово и фуксия;
  • всички нюанси на червено, с изключение на тъмното;
  • някои нюанси на оранжево с жълт или розов подтон;
  • нюанси на жълто, с изключение на много светли;
  • повечето нюанси на зеленото, с изключение на тъмните и тези със сив подтон, както и светлозеленото;
  • всички нюанси на синьото с изключение на синьо-сиво и синьо-сиво;
  • светли нюанси на кафяво с жълт или червен подтон;
  • нюанси на виолетово, с изключение на тъмно и сиво-виолетово;
  • от неутрални нюанси млечен и кремообразен ще ви подхождат.

  зимата

  Всички ярки, сочни нюанси, които помагат да се разкрие естествената им красота, са подходящи за момичета с този цветен тип.

  Тези нюанси ще ви подхождат:

  • наситено черно;
  • всички богати базови нюанси;
  • студени пастелни нюанси;
  • всички сочни закачливи нюанси: лилаво, лимон, тюркоаз, малина, фуксия, люляк, лазур, сочно зелено, ярко червено.

  Красиви комбинации

  Нека най-накрая да разгледаме красиви необичайни комбинации, които ще ви помогнат визуално да се уверите, че не трябва да се страхувате да комбинирате ярки цветове в една визия. Експериментирайте и ще успеете!

  Оранжево, лилаво и зелено

  Панталон с висока талия от малахит, ярък лилав горнище, който може да бъде заменен със слива, и оранжев блейзър. Страхотно решение за парти и за излизане. Образът се допълва от сандали на висок ток в тон с панталоните, златен колан и малък златен клъч.

  Тухла, кафява и кафе с мляко

  Не е необходимо да носите ярки дрехи, за да получите интересна хармонична визия. Сини дънки, бяла тениска, млечно яке. Нищо особено, нали? Но външният вид се променя драстично благодарение на аксесоарите. Кафява шапка, капучино плетен шал и тухлена чанта. Получи се много стилен тоалет!

   Бери нюанси

   Къпина и наситено червено

   Ако искате закачлива и луксозна визия, комбинирайте панталони от узрели плодове с риза с къпина в една визия. За да не изглежда тази комбинация твърде крещяща, допълнете образа на палто с цвят на кафе, което ще смекчи външния вид.

   Праскова и череша

   Интересна комбинация от тъмнозелена риза, черешова слънчева пола и блейзър в праскова. Всички нюанси са леко приглушени, така че не спорят с външния вид. Визията се допълва от черни обувки с остър нос и черно-бял клъч.

    Пясък и червено

    В небрежна лятна визия пясъчна пола до пода е идеално съчетана с тънък червен джъмпер. Визията се допълва от кафяви сандали и клъч на цветя. Мека, спокойна визия за всеки ден.

    Циклама и зелено

    В един поглед свързаните нюанси на лилаво са перфектно съчетани, разредени с рокля със сочен зелен оттенък. Отлично решение, когато искате да запълните ежедневната си визия с ярки цветове.

     Лилаво и Камила

     Много нежен пролетен вид. Люляк кльощава, бледосиня риза, камилско палто и леопардови помпи, които в тази визия изобщо не изглеждат вулгарни, а много стилни.

     Патладжан и златисто

     Днес обувките и аксесоарите, изработени от метална кожа, са на мода, така че златните обувки ще бъдат чудесно допълнение към вечерна рокля, например оттенък на патладжан. Визията ще бъде допълнена от висулка на дълга верижка и клъч, декориран с пайети.

      Вар и стомана

      Когато искате ярки цветове, добавете палто в цвят лайм към спокойна ежедневна визия. И за да направите визията още по-зрелищна, обувайте на лодки с метален цвят на стомана.

      Охра и шоколад

      Нюансите на жълто и кафяво изглеждат ефектно в един поглед. Металните обувки и аксесоари помагат да се разреди визията. Визия ще бъде подходяща в ежедневието и подходяща за специален повод.

      Сьомга и блата

      Неочаквана комбинация, която изглежда страхотно в един поглед. Слънчева пола в цвят сьомга и риза с цвят на блато. Обувките и дамската чанта са съобразени с цвета на ризата, така че полата служи като светло място на изображението, фокусирайки се върху себе си. Тази техника си струва да се използва, ако искате да добавите липсващия обем към бедрата.

      Прашна роза и млечна

      Красотата на тази визия е използването на унисекс дрехи в деликатни пастелни нюанси. Млечен пуловер, прашно розово яке, светлосини дънки и обувки на нисък ток с цвят на коняк. Оказва се интересна игра на контрасти, не на цветове, а на форми.

      Коняк и ванилия

      Още един нежен момичешки поглед. Пола и горнище в цвят ванилия, подходящи сандали, дамска чанта и колан в цвят коняк. Визията наистина се оказа "ванилова", леко детска, но е страхотна за първа среща.

      Амбър

      Кехлибарената рокля е идеална за леки летни визии. Ще изглежда страхотно на момичета с цветен тип "Есен". Можете да го допълните с кафяви сандали и дамска чанта с дълга презрамка.

      И още много интересни изображения.

      без коментари

      мода

      красотата

      Къща