Стилове и модели рокли

Рокля с пола камбана - романтика във всичко

Рокля с пола камбана - романтика във всичко
Съдържание
 1. Особености
 2. Малко история
 3. За кого е подходящ?
 4. С ръкави
 5. Дължина
 6. Съвети за избор
 7. с какво да облека?

Дамският гардероб със сигурност включва рокли, представени в различни стилове. Една от най-атрактивните, романтични и женствени рокли е рокля с пола във формата на камбана. Жените носят такива тоалети повече от един век и сега ще разберем защо те са търсени сред модниците в наши дни.

Особености

Роклите, чийто акцент е полата на звънеца, са много удобни и практични. Те имат традиционно прилепнал по форма горнище и расклещена пола. В този стил можете да видите както бизнес, така и вечерни рокли.

Рокля с пола звънче с асиметричен подгъв

Най-често срещаните летни модели с пола звънец. Използването им осигурява комфорт в горещо време, тъй като долната част на такива рокли не докосва краката. Въпреки това, зимните опции за рокли от този стил също не са необичайни.

За шиене на тоалети от този тип се използват материали, които имат доста здрава текстура. Може да бъде вълна, лен, кожа, памук или други подобни материи. Характеристика на долната част на рокли с пола-звънец е разширяване без драперии и гънки, така че всякакви щампи върху такива рокли изглеждат привлекателни и не се набръчкват.

Малко история

Първите рокли, чиято пола приличаше на обърната камбана, започват да се носят през 17 век. Под тях имаше пухкави кринолинови поли, които правеха тоалета обемен и привлекателен. Такива рокли за специални поводи бяха създадени с дълги влакове.

Рокля с пола камбанка с шлейф от 17 век

С течение на времето дължината на роклите с пола камбана започна да намалява, а тесните връзки и твърдият корсет станаха нещо от миналото. Днешните тоалети от този стил са сдържани по форма, а кройката им е много лаконична. Освен това такива рокли са много популярни сред момичетата, които искат да създадат романтична и женствена визия.

За кого е подходящ?

Основното предимство на роклите от този стил е способността да се скрият бедрата на момичето, следователно такива тоалети изглеждат добре както на красавици с твърде тесни бедра, така и на жени със значителни бедра.

Рокля с пола звънче за момичета с правоъгълна фигура
 • Ако фигурата на момичето прилича на круша, с помощта на пола камбаната ще скрие най-обемната си част.
 • За тези жени, чиито рамене са доста широки (фигурата е подобна на буквата Т), тоалетът на този стил ще добави обем в долната част, което ще направи силуета по-пропорционален.
 • Що се отнася до момичетата с фигура пясъчен часовник, те не се препоръчват да носят рокля с пола-звънец, тъй като в такова облекло красивите им пропорции ще бъдат скрити.

С ръкави

Облекла, чиято пола е подобна на камбана, могат да бъдат с презрамки, както и с дълги или къси ръкави. Ако моделът на роклята е празничен и елегантен, горната му част може да бъде представена от корсет, а ръкави няма.

Дължина

Къс

Рокли от този стил с мини пола обикновено се купуват за летния сезон. Тънките момичета със стройни крака изглеждат най-добре в къса рокля с пола на звънче. Въпреки това е препоръчително да избягвате ултракъсите тоалети, тъй като те могат визуално да разширят бедрата.

миди

Рокли с дължина до коляното от този стил се препоръчват както за слаби момичета, така и за красавици с буйни бедра. Много популярни са моделите със средна дължина, при които талията е леко висока.

Дълго

Рокли с пола звънче до пода са практични и удобни. Обикновено това са летни тоалети от естествени леки материи. Най-често те са представени в светли цветове. Интересно изглеждат и тоалети, при които горната част е едноцветна, а дългата пола пъстра (и обратно).

Съвети за избор

Когато избирате дължината на рокля с пола на камбана, трябва да вземете предвид външния вид на краката на момичето. Колкото по-тънки и привлекателни са те, толкова по-къса рокля можете да си купите. За деколтето първо оценете горната част на тялото си. Ако шията ви може да се нарече чист, а ръцете ви са красиви, можете спокойно да изберете облекло с дълбоко кръгло, триъгълно или квадратно деколте. Ако бюстът ви е малък, разгледайте модели, които имат ярък горнище и декоративна гарнитура в областта на деколтето.

Фигура върху рокля с пола звънче

Сянката и цветът на такава рокля се избират, като се вземат предвид личните предпочитания. Светлите или ярки нюанси са най-популярни за летните рокли. В бяла рокля с пола на звънец, момичето ще изглежда свежо и младежко. Червените тоалети са по вкуса на смели и екстравагантни красавици, а в черна рокля от този стил едно момиче ще изглежда мистериозно и строго.

с какво да облека?

За рокля с пола звънче можете да носите съкратени якета и якета, както и монтирани блейзъри. С вечерен модел на такава рокля добре изглежда болеро с дълги ръкави. Освен това, ако цветът на роклята е пъстър, допълнението трябва да е едноцветно.

Палто към рокля с пола звънче

Дамска чанта за костюм от този стил се избира, като се вземе предвид целта - ако е бизнес рокля, за нея е подходяща просторна ежедневна чанта, а за елегантна рокля трябва да се избере елегантен клъч.

Аксесоари

Прекомерното количество бижута за рокля с пола звънче е излишно. Облеклото вече изглежда празнично и светло. Достатъчно е малко колие или дълги мъниста, както и средни обеци.

Бижута и аксесоари за рокля с пола звънче

С подобни рокли можете да носите кожен колан в цвета на тоалета. Ако коланът има контрастен нюанс, това ще ви помогне да подчертаете талията.

Обувки

Когато избирате обувки за този стил, имайте предвид и предназначението на роклята:

 • Ако това е модел в бизнес стил, обувките със средни токчета ще работят добре с него.
 • Ако имате вечерна рокля с пола звънче, можете да носите ток на стилет.
 • За тоалет от този тип, в който ще отидете на среща или разходка, е допустимо да носите сандали или балетки.
 • Високите ботуши в класически стил са много подходящи за топли модели.
без коментари

мода

красотата

Къща