Стилове и модели рокли

Рокли от скрап - от прости до най-екстравагантните изображения

Рокли от скрап - от прости до най-екстравагантните изображения
Съдържание
 1. Разнообразие от скрап материали
 2. Защо имате нужда от оригинална рокля
 3. От мъжка риза
 4. От тениска или тениска
 5. От шал
 6. От мъжки вратовръзки
 7. От палатката
 8. хартия
 9. От лъскаво списание
 10. Годни за консумация
 11. От топки
 12. От ястия
 13. От торбата за боклук
 14. От чанти
 15. От дискове
 16. От мълния
 17. От скоч лента
 18. Есенни листа
 19. От цветя и растения
 20. От други материали

Потокът на времето не може да бъде спрян. Модата също не спира. Всеки ден става по-лесно да се следват модните тенденции, защото на модните подиуми се появяват все повече тоалети от импровизирани материали.

Направи си сам роклите не само показват вашето майсторство и креативност, но и освежават гардероба ви с няколко нови оригинални тоалета. Повечето от роклите, представени в статията, не са много подходящи за ежедневието, но няколко идеи перфектно ще се сбъднат и ще направят външния ви вид по-интересен.

Хартиена рокля

Разнообразие от скрап материали

За да създадете тоалети от налични инструменти, всичко е подходящо с изключение на обемисти и тежки материали.

С една дума, струва си да използвате всичко, което лежеше на мецанина и вече беше с единия крак в кофата за боклук.

Защо имате нужда от оригинална рокля

Импровизирана рокля ще ви позволи да демонстрирате своята креативност, да участвате в състезание, да се откроите на празник, а също и да актуализирате стари тоалети, които са излезли от мода или вече са скучни за вас.

Освен това, това е най-оригиналният начин да закупите чифт рокли без специални финансови разходи.

Рокля от пластмасови съдове

От мъжка риза

На върха на популярността сега са рокли от мъжка риза в голям размер. Можете да намерите много начини да превърнете ризата в рокля, но ние ще се спрем на два основни.

Първият начин е без шиене.Закопчаваме ризата върху себе си, така че деколтето да е по-високо от гърдите, а яката да стане като бордюр. Увийте ръкавите около кръста и ги завържете с лък. Необичайна и стилна рокля е готова!

Прочетете повече в статията за как да си направим рокля от мъжка риза.

Рокля от мъжка риза

Вторият вариант, както вече разбрахте, е превръщането на риза в рокля с помощта на шиене. Интернет е пълен с голямо разнообразие от методи за промяна, така че лесно можете да намерите този, който ви подхожда и да изглеждате необикновено и ярко.

Пример за рокля от мъжка риза

От тениска или тениска

Друг популярен материал е мъжка тениска или тениска. Тук също има много прекрасни и интересни модели.

Рокля от мъжка тениска

Ако тениската е голяма и сте кльощаво момиче, можете да използвате шиене, за да превърнете тази тениска в рокля.

Рокля от мъжка тениска

От шал

Плажно парео или голям шал могат лесно да се трансформират в рокля.

Шал рокли

Вземете два еднакви шала, завържете ги в единия ъгъл. Да кажем, че ще бъде дясното рамо. Хвърляме един шал напред, втория назад. Взимаме задния шал за страничните ъгли и го завързваме от дясната страна, а страничните ъгли на предния - отгоре и от лявата страна. Добавете тънка каишка за колан и сте прекрасни!

Лятна рокля с шал

Можете също така да създадете интересно облекло от един шал, като го завържете по различни начини.

Асиметрична рокля с шал

От мъжки вратовръзки

Още преди това дойде модата, а с нея и дизайнерите. Вратовръзките, зашити заедно и органично съчетани една с друга, се превръщат в ненадмината и разкошна мини рокля. Ако имате много материал на склад, можете да създадете рокля с максимална дължина.

Ексклузивно и отлично изглежда рокля, изработена от връзки в два цвята, не просто зашити, а на места, образуващи тъкане.

От палатката

Защо не? Представете си рокля с отворен и втален горнище, цип отпред, дълга пола и шлейф отзад. Изработена в няколко цвята, тази рокля сама по себе си изглежда впечатляващо. И ако премахнете всичко, което показва предишната цел и употреба на тъканта, тогава малко хора ще се досетят, че тази рокля е създадена от вас от импровизирани средства.

Креативните отидоха по-далеч и съчетаха туризма с модата, създавайки рокли за палатки.

хартия

Всяка къща беше реновирана, след което оставаха парчета или дори ролки тапети и хартия. С течение на времето те се прашаха на тавана или на мецанина. Време е да ги вземете и да им вдъхнете втори живот, като създадете хартиена рокля със собствените си ръце.

Рокля за тапети

Създайте монтиран горнище с няколко ролки хартия около торса. Залепете хартията отзад или отстрани с лента. По този начин можете да направите и права пола, която свързваме с корсажа. Ако този вариант не ви харесва, можете да вземете стара пола, към която да прикрепите конусни халки от хартия и на няколко слоя. Ще получите обемна и пухкава пола. По този начин можете да шиете влак или допълнителни нива.

Най-удивителното е, че се създават цели ателиета за създаване на оригинални тоалети.

За да създадете хартиени тоалети, можете да вземете: тапети, вестници, списания, салфетки, опаковки за бонбони, кутии, опаковки, картон, гофрирана хартия и дори тоалетна хартия.

Рокля с пудра

Но не всеки ще се сети да шие рокля от детска книжка.

Книжна рокля

Рокли, изработени от хартия, могат да се носят няколко пъти, ако бъдат внимателно изрязани "по шева", който след това се запечатва с лента. Просто и практически безплатно. И основното е красиво. Нищо чудно, че казват, че всичко гениално е в простотата.

От лъскаво списание

Абсолютно всеки у дома има купища ненужни лъскави списания, в които харесвате една-две статии. Изрязваме или късаме артикули и ги слагаме в татко, а на рокля слагаме списания. Все още не сте имали рокля от списания?

Игла и конец, телбод, ножици, списания, лента и основна рокля са всичко, от което се нуждаете.

Годни за консумация

От сладкиши

Да, не сте чули. Ако не сте сладко, опитайте да направите рокля от бонбони.Разнообразието от опаковки ще ви помогне да създадете определена цветова схема, а бонбоните с различни форми ще ви помогнат да украсите различни елементи от тоалета.

Бонбони рокли

Всичко, от което се нуждаете, е да купите бонбони и да се въоръжите с игла и конец. Зашийте сладкиши върху стара рокля, като ги подредите, както ви казва фантазията - и сте сигурни в успеха. Вие ще бъдете кралицата на бала, основното е да стоите далеч от сладкото.

От шоколад

От този прекрасен десерт се създават цели колекции от рокли, които завършват шоколадовите фестивали.

От плодове и зеленчуци

За вегетарианците и тези, които водят здравословен начин на живот, художник от Корея създава рокли от зеле, лук, билки, бананови кори и други вкусни и здравословни зеленчуци.

От печене

Модните дизайнери показаха как бутер ръкавите могат да бъдат заменени с вкусни питки. Обикновените франзели също са намерили място в екстравагантния моден свят. Използвани са като декорация.

От месо

Годна за консумация, но не много вкусна рокля от сурово месо. Изглежда също не естетически, но това не попречи на Лейди Гага да го използва за своите шокиращи цели.

Рокля за месо

От топки

За смели експериментатори е подходяща идеята за балонна рокля. За създаване са подходящи както продълговати топки за моделиране, така и обикновени топки, които украсяват интериора.

Рокля балон

Можете да ги свържете във всички видове тъкани и шарки - всичко е във вашите ръце и зависи от вашето въображение. Лека рокля от топки ефектно и незабравимо блести и играе със светлина, подходяща за решителни момичета, които не се страхуват да бъдат в светлината на прожекторите.

Рокля, изработена от топки за кошара, нежно ще върне носталгията по детството. Ако обемистият силует ви притеснява малко, тогава можете да ги замените с дезодорантни топки или тенис топки, като предварително сте ги украсили.

Дизайнерска бална рокля

От ястия

Натрупаните вилици и лъжици, както и бъркалките, също могат да бъдат използвани неправилно. Рокля, изработена от пластмаса, е по-достъпна и изглежда деликатна, докато рокля от неръждаема стомана ще придаде желаната острота на изображението.

Не приемайте, че счупените съдове са нещастни. За щастие, под формата на нова рокля. Ето как можете да създадете шедьовър с помощта на порцеланови парчета.

Порцеланова рокля

От торбата за боклук

Изработени от торби за боклук, за да създадете страхотни и разкошни рокли. Напомпаните чанти ще създадат пищно облекло на принцеса. А чантите, нарязани на ресни и след това зашити с буйни волани, ще помогнат за създаването на образа на амазонски воин.

Рокли-калъф от черни чанти изглеждат ефектно. Този външен вид е идеален за празнуване на Хелоуин.

Къса рокля в торба за боклук

Струва си да се обърне внимание и на друга домакинска пластмаса. Дъната на бутилките правят страхотна рокля. И от съдове за еднократна употреба - комбинирано облекло на принцеса от приказка.

Рокля от бутилки

От чанти

Карираните или, според обикновените хора, базарните чанти не са най-лошият материал за създаване на необичайни тоалети. Освен това клетката винаги е на мода.

Карирана рокля с чанта

От дискове

На стара обикновена тениска, тениска или рокля можете да шиете дискове или парчета дискове - облекло за посещение на клуб или дискотека.

Рокля, изработена от дискове, изглежда интересна и необичайна, а благодарение на отразяващите си свойства също изглежда ефектно.

От мълния

Рокля от ципове, представена от един млад дизайнер, изглежда изненадващо и екстравагантно. А ние какви сме, не сме ли дизайнери? Зашиваме циповете заедно по модела и без стрели. Регулираме размера за себе си.

Можете да създадете комбинирана рокля, при която корсажът или полата са изработени от ципове, а второто парче е взето от различно облекло. Ще се получи много стилно и интересно.

Рокля с цип и шифон

От скоч лента

Изненадващо, многоцветното тиксо помага за създаването на фънки, кисели парти рокли.

Есенни листа

През есента рокля, изработена от листа, ще бъде много удобен и бюджетен вариант. За да го създадете, ви трябват чисти цели листа, които зашиваме за опашката по същия принцип като дисковете. Изглежда вкусно и свежо. Все пак има няколко значителни недостатъка, на които си струва да се обърне внимание.

 1. Роклята с листа трябва да бъде създадена точно преди събитието, на което ще я носите. Листата изсъхват много бързо и може да не се получат точно това, което бихте искали.
 2. Листата също са много крехък материал. Опашките се откъсват и листата падат, създавайки празнини в платното на облеклото. Следователно облеклото трябва да се носи внимателно.

От цветя и растения

Любовта към цветята никога няма да изчезне. Те са чудесен начин за изразяване на чувства, декор за дома, а отскоро и материал за рокля.

Тоалетите от свежи цветя остават актуални не само за различни фестивали, но и за концерти.

Рокля на цветя Ани Лорак

От други материали

Има толкова много материали на асистенти, че е трудно да ги съберем в една статия.

Роклите са създадени от паунови пера, но никой не забранява да експериментирате с пера.

Изсушената трева и слама също ще работят добре за тъкане на бална рокля.

Рокля от сено

Накратко, не изхвърляйте някои от изброените по-горе материали, както и ръкавици, стари чадъри, ненужни плюшени мечета, капачки за бира, бирени кутии, крушки, коси. И изведнъж ще дойде по-удобно някой път.

И ако ви свърши въображението, тогава използвайте рекламите на производителите на различни стоки.

Надяваме се, че статията ще ви бъде полезна и ще ви бъде полезна. Не забравяйте, че всичко е във вашите ръце - основното е да бъдете търпеливи и да се въоръжите с въображение, а останалото ще последва. Успех в начинанията.

без коментари

мода

красотата

Къща