Стилове и модели рокли

Как да изберем сватбена рокля?

Как да изберем сватбена рокля?
Съдържание
 1. Правила за подбор
 2. Дължина
 3. Стилове
 4. За бременни
 5. За пълно
 6. Цвят
 7. Аксесоари
 8. Прическа
 9. Грим

В живота на всяко момиче има един и същи мъж, с когото тя е готова да се омъжи. Често се случва младоженците да решат да положат клетва пред висшите сили и да отидат на църква, за да се оженят. Каква трябва да бъде сватбена рокля и как да изберем правилната?

Правила за подбор

Ако решите за сватба, тогава трябва да обърнете внимание на определени правила за избор на сватбена рокля:

 • Облекло, което прекомерно оголва ръцете, раменете, гърба, краката и гърдите, не е подходящо за сватбена церемония. Роклята трябва да бъде затворена или допълнена с болеро.
 • Същото се отнася и за дължината – тя трябва да е под коленете. Не можете да носите къса и тясна рокля на сватбата.
 • Не трябва да избирате рокля със сложна декорация. Деликатната бродерия, перлените мъниста или драперията ще са точно подходящи.
 • От плата е подходящ сатен, шифон, гипюр или всяка друга материя, но трябва да обърнете внимание на факта, че облеклото изглежда естествено и просто.
 • Ергономичен модел за сватба ще бъде рокля с права или леко разширена кройка.
 • Влакът е елемент от католическата сватбена рокля, така че не е напълно подходящ за православните църкви.
 • Главата трябва да бъде покрита с шапка.
 • Умереността в облеклото продължава със скромен грим и скромни, но удобни обувки.

Дължина

Мнозина са свикнали да вярват, че най-добрият вариант за сватба е макси дължината. Красиво, тържествено, скромно. Дължината на пода, разбира се, е актуална по всяко време, но църквата не забранява рокли със средна дължина, основното е, че коленете са покрити.

Къса сватбена рокля

Дълга рокля, изработена от дантела или сатен, ще изглежда грациозно, елегантно и просто великолепно.Към него можете да добавите деликатен воал или дантелен шал на главата и раменете.

Особено популярни са трансформиращите се рокли, при които полата може да променя формата си или да се разкопчава. Сред тях можете да намерите модел с подходящ стил както за сватба, така и за тържествено събитие. Разглобяема пола ще реши проблема с дължината, ако сте любител на късите рокли.

Сватбена рокля-трансформер

Стилове

Рокли в стил принцеса и година много рядко се избират за сватби. Смята се, че не е пухкава пола, която ви позволява да демонстрирате скромността на булката. И все пак модните тенденции са повлияли на моделите сватбени рокли. Допустимо е да изберете рокля с ръкави и деколте от полупрозрачен плат.

С ръкави

Сватбената рокля може да бъде изработена с различни форми на ръкави: фенер, прав, плътно прилепнал, дълъг или къс.

Деликатност и женственост лъха от рокли с дълги ръкави. Най-добрият вариант ще бъде рокля с корсаж от дантела и ръкави, както и сатенени модели.

Сватбена рокля с дантелени ръкави

Ако изборът ви се е спрял на модел с къс ръкав, тогава трябва да добавите към тоалета ръкавици, които съвпадат по цвят и материал.

Сватбена рокля с къс ръкав и ръкавици

Затворен

Според каноните на църквата именно роклята, която покрива ръцете, раменете, гърдите и краката, ще бъде идеална за сватба. Затворените тоалети са подходящи за скромни и сериозни момичета, които искат да изглеждат перфектно. Гипюровите ръкави и елече ще разредят тежестта.

Дантела

Сватбени рокли, изработени от дантела и гипюр, ще подчертаят крехкостта и нежността на момичето. Такава сватбена рокля ще бъде изискана и богата.

Друг плюс е, че поради лукса на материала, тоалетът не се нуждае от специални декорации и допълнения. Роклята може да бъде ушита от ажурни тъкани или украсена с тях.

Просто

Простотата и красотата на тоалетите без излишна претенциозност ще подчертаят невинността на булката, ще й придадат нежност и женственост. Такова облекло ще бъде най-оптималното за сватбена церемония. Една проста сатенена рокля с дантелен воал би била най-добрият ви залог.

За бременни

Ако сватбата ще се състои по време на бременност, тогава трябва внимателно да изберете силуета. В първите месеци на бременността най-добрият вариант би бил тоалет с А-силует или гръцка рокля с висока талия, която ще скрие корема ви.

Сватбена рокля за бременни

Тъй като бяла рокля, според религиозните догми, може да се носи само от девица, момичетата в позиция трябва да изберат рокля в други светли цветове.

За пълно

Изборът на модел трябва да се подхожда с повишено внимание, като се вземат предвид характеристиките на физиката. Универсалният гръцки силует ще скрие почти всички несъвършенства в областта на корема, а тоалетът А-силует визуално ще коригира несъвършенствата в областта на ханша.

Ако имате добре дефинирана талия, опитайте рокля с русалка.

Роклята с А-силует ще скрие широките бедра и визуално ще направи раменете по-широки.

Цвят

В допълнение към традиционния бял цвят, тоалети от всякакви светли и деликатни тонове също са идеални за сватби: розово, кремаво бежово, мляко, зелено, синьо.

Облекла от тъмни цветове са неприемливи за сватби.

Бялата рокля е традиционно сватбено решение, така че това облекло никога няма да се провали. Освен със символиката на бялото, то се съчетава и с тена на булката. Така че, ако сте имали време да посетите морето или солариума преди сватбата, бяло облекло ще изглежда много добре на бронзова кожа.

Затворена ретро сватбена рокля

Аксесоари

Обувки

Не забравяйте да обърнете внимание на обувките, в които ще стоите през цялата сватбена церемония. Тя трябва да е скромна и удобна ниски токчета, тъй като те ще държат корона над главите ви.

Не бива да прибягвате до избора на обувки с ярки и закачливи детайли, тъй като те може да не се вписват в семпла визия.

Сватбена рокля избор на обувки

Украса за глава

Като шапка на сватба можете да използвате воал, полупрозрачен шал или покривало за глава, както и шапка. Също така модерно решение би било воал-качулка, изработена от дантела или откраднал.

Можете да допълните изображението с помощта на други аксесоари, например, като използвате ръкавици с всякаква дължина, гривни от естествени цветя или пелерина на раменете.

Пелерина с дантела за сватбена рокля

Тежестта и простотата на сватбената рокля предполага покрити рамене и ръце, но това изобщо не означава, че роклята трябва да бъде глухо затворена. Съчетайте роклята си с дантелено болеро, шал или удължен вариант на воала и няма да се налага да се отказвате от отворени модели.

Прическа

Прическата също трябва да е семпла, за да не се влошава много под шапката, с която ще покриете главата си. Ако прическата е допълнена от воал, тогава няма нужда да покривате допълнително главата - основното е, че воалът трябва да покрива короната на главата.

Свежите цветя изглеждат много красиво в косата и като декорации.

Грим

В съвременния свят гримът е незаменим, така че трябва да отидете на църква с умерен и семпъл грим. Най-добре е лек естествен грим и не бива да боядисвате устните си, тъй като ще трябва да целунете иконата и разпятието.

И най-добрият вариант би бил да изясните този въпрос със свещеника.

Грим за сватбена рокля

Сватбата е много отговорно събитие и най-важното решение в живота на младите хора. Ето защо си струва да го вземете сериозно и по всички въпроси – грим, дължина на роклята, аксесоари, шапки и т.н. – консултирайте се със Светия отец, който ще проведе тази церемония.

без коментари

мода

красотата

Къща