Стилове и модели рокли

Рокля с пола-слънце трябва да бъде в гардероба на всяка модница

Рокля с пола-слънце трябва да бъде в гардероба на всяка модница
Съдържание
 1. Характеристики на полата с изпъкналост
 2. За кого е подходящ?
 3. С ръкав
 4. Дължина
 5. лято
 6. Цветове и щампи
 7. Става ли пълен?
 8. с какво да облека?

Стиловете на модерните рокли са много разнообразни. И сред тях специално място заема такова женствено облекло като рокля с слънчева пола. Такива рокли са на мода повече от век.

Характеристики на полата с изпъкналост

Голямата популярност на роклите с този стил на пола се дължи на факта, че е много лесно да ги шиете, а на всяка фигура такава рокля изглежда много привлекателна. Полите могат да имат един или два шева, но има и варианти без шевове. Тяхната дължина може да варира значително - тя е представена от продукти от максимална дължина до много къси модели.

За кого е подходящ?

Рокли с слънчева пола ще подхождат на всяка жена, тъй като образуваните в тях естествени гънки придават изтънченост и изящество на фигурата. В същото време такава пола ще помогне и ще добави обем на липсващите места и, ако е необходимо, ще скрие допълнителните сантиметри.

Черна рокля с пола слънце
 • За стройни момичета, чиято фигура е подобна на правоъгълник, се препоръчва рокля от този стил с дължина малко над коленете. В това облекло бедрата им ще изглеждат по-обемни, а талията ще стане по-стройна. Облекло, изработено от плътен материал, както и рокля с многопластова пола, слънцето ще изглежда много добре на такава фигура.
 • Ако фигурата на момиче изглежда като триъгълник, тя трябва да потърси рокля, в която полата ще започне да се разширява не от талията, а от линията на ханша. Това ще скрие пълнотата и ще добави лекота на изображението.
 • С фигура, наподобяваща "обърнат триъгълник", роклите от този стил ще бъдат добър избор. Множеството плисета, започващи от талията, ще увеличат визуално ханша, което ще балансира силуета като цяло.

С ръкав

Роклите с пола слънце може изобщо да нямат ръкави, но ако такава подробност е налична, дължината на ръкавите може да варира. Препоръчително е да изберете продукт, като вземете предвид сезона. Например, модели с ръкави често се купуват за офиса и за хладно време, а роклите от този стил с презрамки за спагети са търсени през лятото.

Дължина

Къс

Такива рокли са особено популярни сред красавици с дълги стройни крака. Летните рокли с къса дължина се шият от памучни тъкани, а за хладния сезон се търсят модели от кадифе, вълна или кадифе.

миди

Рокли със средна дължина с пола в стил "слънце" станаха популярни от 70-те години на миналия век. Сега такива модели също са в голямо търсене. Елегантни рокли с миди дължина са ушити от сатен, шифон или дантела. Ако покриват малко коленете, тогава изглежда много женствено.

Дълго до пода

Такива модели рокли с слънчева пола бяха особено популярни през шейсетте години на 20-ти век. Сега те често се представят като леки сарафани без ръкави, които се носят със сандали, чанти, очила и шапка. Такива рокли често се избират от момичета, чиито крака не са тънки.

лято

Моделите на рокли с слънчева пола за летния период се шият главно от тънки тъкани, например от памук, сатен или коприна. Такива тоалети често имат ярки цветове и нямат ръкави. Има модели с доста отворена кройка на гърба или деколтето. Рокли с полупрозрачна пола от шифон са много привлекателни.

Цветове и щампи

Черен

Къса черна рокля с пола-слънце успешно замества рокля-калъф. Достатъчно дискретен е за официални събития. Ако добавите ярки аксесоари към такава рокля, такава рокля ще бъде добър избор за специални поводи. В дълга черна рокля от този стил момичето изглежда необичайно елегантно.

Бяла

В снежнобели рокли с пола слънцето олицетворява женствеността и нежността. Късите модели могат да имат V-образно деколте, презрамки, деколте с лодка или други варианти на върха. Често има бели рокли от този стил, допълнени от ярък колан.

червен

Облекло с пола слънце в червени тонове е подходящо за смели и спокойни момичета. Дължината на такава рокля може да бъде много различна. Късите модели с дълги ръкави изглеждат впечатляващо, роклите с дължина до коляното са много привлекателни, но продуктите с дължина до пода изглеждат особено празнични. Червените рокли често се носят с черен или бял пояс, за да подчертаят талията.

В клетката

Карирани тоалети с пола слънце могат да бъдат къси, до коляното или до пода. Най-често срещаните цветови комбинации за този принт са червено и черно, както и черно и бяло.

Карирана рокля с пола слънце

Точков

Слънцето на полата с полка точки изглежда сладко и весело. Горната част в такава рокля може да бъде със същия принт или обикновена. В зависимост от формата, размерът на граха се избира различно. Най-популярните цветове на граховата рокля с пола слънце са черно и бяло, бяло и черно, червено и бяло, червено и черно и синьо и бяло.

В цвете

Растителни мотиви в рокли с пола слънце се срещат най-често в летните модели. Тези рокли са ярки и привлекателни. Флоралният принт често се избира за модели в ретро стил, както и за сарафани с презрамки.

Става ли пълен?

Облеклото, чиято пола е в стил "слънце", се препоръчва за момичета с пълни бедра, тъй като в него тази част от фигурата ще бъде скрита от погледа. В допълнение, такава обемна пола ще подчертае талията.

с какво да облека?

 • Обувките за къса рокля с пола слънце трябва да са с високи токчета, а за дълги модели можете да носите сандали или балетки.
 • Облекло от този стил може да се носи с обикновен или контрастен колан, чиято ширина ще се различава в зависимост от модела на роклята и от фигурата на нейния собственик.
 • На върха на рокля с пола, слънцето може да се носи с късо яке или болеро.
 • Продуктите без ръкави от този стил могат да бъдат допълнени с къси ръкавици.
 • Декорациите, съчетани заедно с пола-слънце, трябва да са грациозни. Въпреки това, някои модели на такива рокли се съчетават добре с големи гривни и дълги мъниста.
 • Изберете малка чанта с клъч, мрежа или чанта за тази рокля.
 • Допълвайки рокля с пълна пола от този стил със слънчеви очила и шапка, ще създадете винтидж визия.
без коментари

мода

красотата

Къща