Стилове и модели рокли

Стилове, модели и видове рокли, които крият корема

Стилове, модели и видове рокли, които крият корема
Съдържание
 1. Коя дължина да предпочетете: дълга, миди или къса?
 2. Кой цвят би работил най-добре?
 3. Малко за тъканите
 4. Какъв цвят визуално коригира фигурата?
 5. Довършителна стойност
 6. Какви аксесоари да изберете?
 7. Съвети: скрийте корема и страните си

Роклята е най-добрата дреха за момиче, защото само в нея можете да се чувствате наистина привлекателни и желани. Но, за съжаление, много момичета отказват това облекло поради недостатъци на фигурата. Един от най-честите проблеми е изпъкналият корем. Появата на "коремче" не винаги е по вина на момичето. Може да се появи не само поради недохранване и пренебрегване на спорта, но и поради раждане или заболяване. В стремежа си да прикрият изпъкналия корем, момичетата обикновено използват два радикални начина: или обличат „роби“, които скриват фигурата, или се обличат в тесни дрехи, надявайки се, че това визуално ще ги направи по-тънки.

В тази статия искаме да ви разкажем за съществуващите стилове на модерни рокли, които крият корема. Ще научите, че дори и с несъвършена фигура, можете да си позволите красиви и стилни дрехи.

Коя дължина да предпочетете: дълга, миди или къса?

Дълги рокли

Те визуално разтягат фигурата, така че са чудесни за скриване на корема.

Дълга рокля до пода с правилна кройка, криеща фигурите на пълни жени

Това свойство на дългите до пода рокли обаче не работи за момичета с много малък ръст. Дългата рокля "Thumbelina" я прави още по-ниска. Ето защо, ако принадлежите към дребни момичета, по-добре е да го откажете.

Рокли със средна дължина

Роклите с дължина миди са подходящи за голямо разнообразие от типове тяло. Това е най-добрият вариант за тези, които искат да маскират изпъкналия корем.

Пола със средна дължина съблазнително разкрива краката, като в същото време крие всички проблемни зони на тялото.

Къси рокли

Това е най-опасната зона за момичета, които са срамежливи за корема си. Мини пола, особено ако приляга на бедрата, хоризонтално разделя фигурата на мястото, където тази изобщо не е необходима. Изберете свободни кройки, които няма да подчертаят корема ви. Разклещена пола също ще работи, ако имате тесни бедра.

За да избегнете грешки, по-добре е напълно да изоставите ултракъсите рокли, като сте определили за себе си максимално допустимата дължина с една длан над коляното.

Къса рокля с правилния стил, която скрива корема (за момичета с наднормено тегло)

Кой цвят би работил най-добре?

Трябва да изберете цвета за роклята, който ви подхожда. Това е много важно да запомните, тъй като много момичета, знаейки, че тъмните цветове визуално правят фигурата по-тънка, пускат ярки цветове в гардероба си. Облечени в черни и сиви цветове, можете, разбира се, да коригирате фигурата си, но постоянно обличайки се в тъмни цветове, е лесно да забравите за други предимства на външния си вид.

Черна рокля, криеща корема, за дебело момиче

Свеж тен, красив нюанс на очите, необичаен цвят на косата - всичко това може да се подчертае с рокля с правилния цвят. Ето защо, ярки, наситени или деликатни, пастелни цветове определено трябва да бъдат във вашия гардероб.

Рокля със странични панели, контрастиращи по цвят, визуално стеснява фигурата - момичетата с корем трябва да разгледат по-отблизо този стил. Ако харесвате рокли с щампи, тогава изберете вертикални модели - такъв модел "разтяга" фигурата.

Дълга рокля в правилния стил и цветове, които крият изпъкналия корем

Малко за тъканите

Ако имате изпъкнал корем, трябва да избягвате плътно прилепнали материи. Избягвайте рокли от фин трико или еластичен гипюр. Тези материали не само ще подчертаят всички съществуващи гънки, но и ще добавят нови. Ако харесвате ажурни тъкани, тогава изберете модели рокли с гипюр ръкави или деколте, но нека проблемните зони да бъдат покрити с по-плътен материал.

Зелена рокля за пълничките, криеща корема

Освен това трябва да внимавате с лъскавите тъкани, тъй като лъскавата повърхност изглежда по-голяма, отколкото е в действителност. Ето защо е по-добре да оставите копринените и сатенените рокли настрана. И така, вашият избор е плътни, матови материи като памук, лен, велур, креп-шифон, камбрик и др.

Какъв цвят визуално коригира фигурата?

Не само дължината на роклята, но и нейният цвят може визуално да коригира фигурата. Цялата цветова палитра е разделена на две части: едната включва топли нюанси, а другата - студени. В същото време един цвят в спектъра може да има както топли, така и студени тонове. Студените нюанси са склонни да увеличават визуално разстоянието до обекта, а топлите нюанси, напротив, го намаляват. Ето защо, за да създадете илюзията за намаляване на обема, трябва да изберете дрехи в студена гама.

Да се ​​научите да различавате студените от топлите тонове е много лесно. Най-топлият цвят в цветовата палитра е оранжев, а най-студеният цвят е лилав. Сега погледнете внимателно цветния вентилатор: частта, която е по-близо до оранжевото, е топла, а частта, която е по-близо до лилаво, е студена.

Цвят на вентилатора - нюанси на цвета

Довършителна стойност

Първоначалната функция на довършването на тъканта е декоративна. Но в случай, че е необходимо да се скрие наличието на корема, подстригването се придава по-голямо значение, тъй като измества фокуса от фигурата към облеклото. Има много видове завършване на рокли: драперия, дантелени вложки, бродерия, апликации и ресни - можете да ги изброявате много дълго време. За да направите финала в ръцете ви, избягвайте хоризонтални линии и малки шарки. Вертикални декоративни шевове или бродерия, драперия, струяща се отгоре надолу - това са най-ефективните методи за визуално оформяне на тялото.

Какви аксесоари да изберете?

Аксесоарите са още един верен помощник в борбата с изпъкналия корем. Освен завършване, те имат за цел да отвличат вниманието към себе си. Има няколко опции за използване на аксесоари за маскиране на този недостатък:

 • Елементи, които създават вертикални линии, като дълги вратовръзки или вериги.
 • Привличащи вниманието неща, които създават акценти на правилните места, например големи брошки или изкуствени цветя (но в никакъв случай не ги закопчавайте на талията - по-добре е да изберете деколте за това).
 • Използване на различни ремъци. Широките корсетни колани трябва да се поставят директно на талията, а тънките - малко по-високи и да се носят със свободни, свободни рокли.

Съвети: скрийте корема и страните си

 • Коригиращо бельо - Това е нещо, което дамите с проблемна талия трябва да носят, ако не всеки ден, то поне в случаите, когато трябва да изглеждате най-добре. Бельото за отслабване може да бъде от различни видове – отделно горно и долно, или плътен модел, който наподобява гащеризон.
 • Развийте правилната стойка: щом започнем да се навеждаме, коремните мускули моментално се отпускат и стомахът „изпада“. Когато ходите, опитайте се да се облегнете на гръбначния стълб: тогава коремът автоматично се издърпва нагоре и изглеждате по-слаби.
 • Преместете фокуса си върху силните страни на вашата фигура и нейните недостатъци ще станат по-малко забележими. Какво най-много харесваш в себе си? Може би това е пищен гръден кош, или може би красив гръб или стройни крака. Това, с което се гордеете, трябва да бъде подчертано с правилния стил на обличане.
1 коментар
Хелена 29.01.2016 15:56

Имам изпъкнал корем. Склонна съм към рокли с висока талия.

мода

красотата

Къща