Стилове и модели рокли

Саронг - привличащо вниманието плажно облекло

Саронг - привличащо вниманието плажно облекло
Съдържание
  1. Особености
  2. Как да се връзвам?
  3. с какво да облека?
  4. Аксесоари

Плажното облекло има безброй възможности за облекло от цял ​​свят. Ако пареото вече е станало позната част от летния гардероб, тогава саронгът все още се разглежда.

Саронг

У дома може да се нарече по различни начини, включително "mundu".

Саронг е квадратен или правоъгълен шал с доста дълга страна - около 2 м.

Именно по дължината си саронгът се различава от пареото, което вече здраво навлязло в живота ни. Най-дългата страна на пареото обикновено е 1,4 m.

Саронг шал

Има много начини да завържете саронг, така че един такъв шал може да замени няколко елемента. Многофункционалността е много важна за туристите, затова ви съветваме да й обърнете внимание!

Особености

За коренното население саронгът е дреха по цяла дължина, кръстоска между пола и рокля. За различните народи това е само женска или само мъжка част от гардероба, за други се носи от всички. В зависимост от устойчивостта на националните традиции, саронгът се е превърнал в празничен и религиозен костюм, който обикновено се носи за изключителни поводи, или се е превърнал в отличителен елемент на аборигенските хора, като неразделна част от ежедневното облекло.

Местното население използва шалове от практични естествени материи с традиционни цветове, а туристите избират леки, послушни и летящи саронги от памук, коприна, шифон и сатен. Специални пръстени и катарами фиксират саронга, който е много удобен за носене. Тайландците често фиксират кърпата върху тялото, имитират широки панталони.

Специалната грация, която дрехите придават на жените, плавността на движенията и способността лесно да променят формата си, направиха саронга обект на интерес за дизайнерите.И така, летният гардероб беше попълнен с универсален и красив детайл, който прави образа мистериозен. Необичайни цветове, техните комбинации и странни шарки също бяха измислени в името на модата за шалове.

В допълнение към традиционните методи за боядисване и тъкане на конци, те започнаха да използват рисуване върху плат (например батик или икат).

Саронг на бедрата

След като донесете саронга у дома, от него може да се направи арт обект (чанта, забрадка или кърпа за врата) или дори интериорен предмет (под формата на завеси, покривала, пана, покривки). Или можете да го сложите в куфар, в очакване на нови пътувания.

Как да се връзвам?

Саронг има голям размер, така че ако имате въображение, можете да създадете романтични или етнически образи. Най-често саронгът се връзва около ханша или талията като пола.

Начини за връзване на саронг

Нека да разгледаме често срещаните начини за връзване на саронг. Много от тях са прости и няма да отнеме много време.

Начини за връзване на саронг

Карибски вариант

Позволява ви да изберете височината на шала върху тялото: на ханша или високо под бюста. Увивайки се в шал, трябва да завържете опашките отпред на възел (те могат да бъдат оставени свободни или скрити). По-елегантният метод се различава по това, че възелът е изместен: те вземат единия край и като втора опашка за възела просто прихващат парче плат по горната част. Останалата част от тъканта се оформя като аромат, нежно я прибира навътре в талията и по този начин маскира възела.

Саронг - карибски начин на връзване

Тайландска версия

Поставят плата вертикално, увиват късия ръб около тялото и го завързват отпред. Долната част на шала се усуква от едната или от двете страни, краищата се повдигат до кръста и първият възел е скрит с тази драперия. Може да прекарате плата отдолу между краката, така се получават харемни панталони. Тази опция е надеждна и лесна за използване.

Саронг - тайландски начин на връзване

В Бирма

Зашийте саронга по късия ръб, оставяйки през дупки. Поставяйки „тръбата“, те прихващат „конските опашки“ по горния ръб, като ги връзват отпред, като правят гънки, гледащи навътре. Възлите с конска опашка са увити навътре. Този метод ще ви помогне да превърнете шала в пола или рокля.

Най-простите опции са да сгънете тъканта по дължина, да увиете тъканта около бедрата и да завържете горните ръбове. Това ще завърши мини полата. Красиви асиметрични поли се получават чрез сгъване на квадратен саронг.

Мини пола саронг

Майсторските класове ще ви помогнат да направите рокля за броени секунди:

  • Прекарвайки тъканта зад гърба си, кръстосайте горните краища на гърдите си, навийте ги на снопчета и ги завържете отзад на врата.
  • Оставете единия ръб отстрани, като повдигнете саронга над гърдите, плъзнете шала зад гърба и го увийте около тялото, на гърба ще има припокриване на плат. Опитайте се да оставите долния ъгъл на шала свободен над тъканта. Вторият горен ъгъл също може да бъде отстрани. Тези краища ще служат като ремъци: вдигаме ги напред нагоре от под мишниците, завързваме ги отзад на врата.
  • По подобен начин може да се завърже по-къс шал на едното рамо: средата на саронга е ориентирана от едната страна, от друга страна, тъканта се припокрива с подмишниците, ъглите на шала след този кръст се сгъват в снопове, повдигнати на рамото и завързани отгоре. Резултатът е асиметрична рокля в античен стил.

Това са най-популярните начини. Струва си да експериментирате, за да намерите своя собствена версия, защото добре подбраният модел и правилно завързаният саронг ще добавят елегантност към фигурата.

Например, за дами с пищен бюст е по-добре да вържете саронг като пола, а с дребничка да направите възли на гърдите. Правилният вертикален или диагонален чертеж ще помогне за коригиране на пълнотата. Шал, вързан над талията, ще добави височина. Колкото по-тесни са раменете, толкова по-висок трябва да бъде саронгът.

Саронг като пола за пълнички

с какво да облека?

Коренните народи носят тези поли със специални блузи. Но останалата част от света предпочита да използва саронга като част от плажен тоалет, съчетавайки се с отделни и едноделни бански костюми, горнища и леки отворени обувки.

Саронг

Елегантни и ексклузивни шалове могат да се носят за летни партита като рокля, допълвайки тоалета със сандали на ток или платформа. Базовите джапанки и плажните джапанки ще завършат всяка визия на саронг.Интересни ще бъдат вариации с обувки с връзки, когато панделките, презрамките "прегръщат" краката.

Аксесоари

Имайки предвид спецификата на подобни летни дрехи, от аксесоарите можете да се спрете на шапки, ленти за глава и шалове. Ярките декорации също ще намерят своето място. Това могат да бъдат евтини бижута, цветни обеци, гривни, масивни колиета от камъни или стъкло. Интересни комплекти от миди, корали, пера.

Плажните изглеждат любовни чанти, изработени от естествени материали: памук, слама и др. Големи или малки, твърди или меки като раници, с най-разнообразна форма - зависи от вашите предпочитания и нужди.

Специални катарами-копчета, както за кърпичките, помагат за сигурното закопчаване на тоалета. Те се предлагат в различни форми, за да направят вашата визия още по-изтънчена и елегантна. Като носите саронг като рокля, можете да го препасате. Съвременната интерпретация го позволява.

Саронг в комбинация с широк колан

Една лятна визия не е пълна без големи слънчеви очила, защото именно тези очила ще ви помогнат да предпазите очите си от парещите лъчи. Саронг, като облекло, е не само почит към модата и красотата, но и много функционално и удобно нещо, което може да се превърне в основен елемент на изображението. Струва си да вземете чифт саронги, за да улесните промяната на външния си вид всеки ден!

без коментари

мода

красотата

Къща