Стилове и модели рокли

Пеплум рокля - смел поглед

Пеплум рокля - смел поглед
Съдържание
 1. За кого е подходящ?
 2. Плюсове на баските
 3. Баски опции
 4. Рокля-калъф
 5. С ръкави
 6. С влак
 7. Тъкани
 8. Дължина
 9. Популярни цветове
 10. Вечерта
 11. Сватба
 12. Трябва ли да го носите пълен?
 13. с какво да облека?
 14. Аксесоари
 15. Обувки

Какво е баска, знае всяко момиче, което се стреми да следва модата. Ако не сте срещали този елемент от облеклото преди, нека обясним: пеплумът е широк волан на талията на рокля или пола.

Бежова рокля с пеплум

Баските са получили името си в чест на хората, населяващи един от регионите на Испания - баските, тъй като е бил традиционен детайл от националния им костюм. В средата на миналия век пеплумът стана невероятно модерен, но беше използван като декорация за дъждобрани и палта.

Тогава този елемент от облеклото беше забравен за дълго време и те си спомниха за него съвсем наскоро. Днес роклите с пеплум са много популярни.

За кого е подходящ?

Пеплумът е не само декоративна, но и функционална част от роклята. Целта му е визуално да коригира недостатъците на фигурата. Обикновено баската се намира точно под линията на талията, като по този начин се увеличава разликата между бедрата и талията. За момичета с тип тяло "правоъгълник" това свойство на пеплум ще бъде много полезно.

В допълнение, баската ще помогне за балансиране на широките рамене - характеристика на фигурата, която често имат спортистите и просто високите момичета. Ако трябва да отклоните вниманието от изпъкналия корем, тогава рокля с пеплум ще ви помогне в това.

Плюсове на баските

 • Наличието на пеплум помага да се маскират някои недостатъци на фигурата - много важно качество за всяка рокля. Освен това тази рокля е подходяща за момичета с различна височина и телосложение. Единственото изключение са тези с крушовидна фигура. В техния случай баската прави долната част на тялото още по-тежка.
 • Пеплумът може да украси дори най-обикновената рокля.Дълго време тя остава в периферията на модата, но няколко сезона подред се появява в колекциите от рокли на известни дизайнери. Това означава, че можем да разчитаме на факта, че роклите с пеплум ще бъдат популярни още дълго време.
Пеплум рокли - техните предимства

Баски опции

Дълъг пеплум изглежда като пола, носена върху рокля. Това впечатление се засилва, ако пеплумът е изработен от плат с различен цвят или текстура.

Двойна баска - елемент, ушит от два слоя плат. Тази пеплум обикновено е по-къса и по-завита от класическата версия.

Непълен баски, за разлика от плътния, не заема целия колан на роклята. Като правило той е представен от "крила", стърчащи отстрани на тоалета.

Асиметричен пеплум - най-модерната вариация на този детайл от роклята. От една страна е по-къса, а от друга по-дълга. Баската също принадлежи към този тип, който образува един вид миризма.

Рокля-калъф

Пеплумът може да украси рокля от почти всеки стил, но изглежда най-впечатляващо на рокли със стеснен силует.

Сива рокля-калъф с дълъг ръкав

Роклята-калъф с пеплум се превърна в истинска класика през последните години. Това облекло изглежда невероятно женствено и елегантно. В крайна сметка калъфът сам по себе си е печеливш, а добавянето на пеплум го прави много изискан. Роклята с пеплум е добра за различни поводи, от работа до танци, поради което момичетата по целия свят я обичат толкова много.

С ръкави

Спомняме си, че пеплумът първоначално е бил използван като декорация за връхни дамски дрехи. Може би затова тя изглежда толкова добре на рокли с дълги ръкави. Основното е, че полата не е твърде буйна. По-добре е, ако е стеснено, например, "молив". Дългите ръкави добавят строгост към облеклото, но флиртуващият пеплум компенсира допълнителната сериозност на образа.

Има и модели рокли с пеплум, които са с къс ръкав. В същото време ръкавите често са с оригинална форма, което прави изображението малко екстравагантно.

Рокля с пеплум с къс ръкав

С влак

Рокли с шлейф обикновено са вариант за най-специалните поводи. Доста често такива тоалети се избират от булки, отдавайки почит на европейските сватбени традиции. Наскоро баската си проправи път в сватбената мода, така че в салоните можете да намерите модели рокли с баска, плавно превръщащи се във влак. Вижте снимките - такива рокли изглеждат наистина красиви и необичайни. Трябва обаче да се има предвид, че такъв брой хоризонтални линии "изравнява" фигурата, така че тази опция е подходяща само за доста високи момичета.

Тъкани

За да запази формата си пеплумът, той трябва да бъде ушит от плътна тъкан или от двуслоен материал. Няма изисквания за плат за самата рокля.

Костюмна рокля с пеплум

Рокля с пеплум може да бъде изработена от естествена или синтетична материя, тънка или плътна, еластична или не. Трябва само да изберете въз основа на собствените си представи за красотата, характеристиките на фигурата, сезона и формата на събитието. Можете да комбинирате няколко вида плат в един модел наведнъж. Например, роклята и пеплумът могат да бъдат направени от трико, а ръкавите могат да бъдат направени от гипюр.

Дължина

Пеплумът може да присъства на рокля с пола с всякаква дължина - от мини до макси. Но самият пеплум трябва да е по-къс от роклята, в противен случай целият ефект ще изчезне.

Дължина на роклята с пеплум

Дълго до пода

Рокля с пеплум винаги изглежда елегантно, но за особено специални поводи трябва да изберете вечерни рокли с пола до пода. Пеплумът изглежда невероятно впечатляващо на тясна дълга пола. Този елемент често е украсен със силуетни рокли с пола, която приляга на бедрата и рязко избухва надолу. Най-хубавото е, че този стил е подходящ за високи момичета с тип фигура пясъчен часовник.

миди

Рокли със средна пола са най-популярни, тъй като са подходящи за голямо разнообразие от ситуации; те са удобни и елегантни. Рокля миди с пеплум изглежда особено добре с пола-молив.

Ежедневна миди рокля с пеплуми

Ако такава рокля е направена в сдържана цветова схема и е достатъчно затворена, е напълно възможно да се появи в нея в офиса.По-ярките тоалети са идеални за неформални събирания.

Къс

Късите рокли са най-добрият вариант за партита, защото са толкова удобни за танцуване! Момиче в коктейлна рокля с пеплум винаги привлича вниманието, защото този елемент внася уникален чар на тоалета. Баската прави роклята по-флиртуваща и закачлива, така че в това облекло ще хващате възхитени погледи цяла вечер.

Популярни цветове

Черен

Черна рокля с пеплум може да бъде както класика в работния гардероб, така и тоалет за излизане. Всичко зависи от характеристиките на модела.

Черна рокля с пеплум и пола-молив

Например, къса пола и деколте ще бъдат подходящи в неформална обстановка, но за бизнес или културни събития е по-добре да предпочетете нещо по-официално. Черният цвят в комбинация с пеплум има способността да моделира фигурата, елиминирайки някои от нейните недостатъци.

Бяла

Белият цвят заобикаля момичето с аура на чистота и неопитност, независимо на колко години е. Младите дами в бяла рокля предизвикват само положителни емоции у околните, защото този цвят се свързва с добро начало.

Бяла рокля с пеплум без ръкави

Бялата рокля не е непременно облекло на булката. В допълнение към сватбата има много други ситуации, в които бяла рокля с пеплум би била абсолютно подходяща, например абитуриентски бал, театрална премиера и т.н.

червен

В нито едно друго облекло жената не се чувства толкова привлекателна и съблазнителна, както в червеното. Червена рокля е истинска находка за момиче, което иска да играе ролята на фатална красавица.

Червена рокля с бюстие с пеплуми

Тъй като червеното е много изразителен цвят, роклята трябва да е възможно най-проста. Нека пеплумът бъде единственият декоративен елемент от вашия тоалет.

Син

Синьото е много изразителен цвят, но в същото време спокоен, поради което е един от най-обичаните от толкова много момичета.

Тъмносиня асиметрична рокля с пеплуми

Синята рокля никога не може да бъде вулгарна (с изключение на много разкриващи модели) - винаги ще изглеждате елегантно в нея. Пеплумът е чудесен начин да подправите сдържаността на синя рокля.

Зелено

Зеленото обещава да бъде един от най-модерните цветове през следващите няколко сезона. Поне една зелена рокля трябва да се появи в гардероба на всеки, особено след като сред многото налични нюанси на този цвят, всяка от нас ще намери този, който й подхожда най-много.

Зелена рокля с пеплум и необичайно деколте

Изумрудени, тюркоазени, ябълкови - рокли с пеплум изглеждат невероятно привлекателни във всяка цветова схема.

Вечерта

Жените носят вечерни рокли в най-тържествените случаи, когато трябва да се появят в целия си блясък. Ако не водите активен социален живот, тогава шансът да се появите пред другите в целия му блясък не се случва толкова често. Ето защо момичетата са много внимателни при избора на вечерна рокля. Вечерна рокля с пеплум трябва да бъде дълга и не пищна. Не забравяйте да разгледате по-отблизо стила на русалката с горнище с елече и тясна, расклещена пола в долната част. Ако роклята е права, обърнете внимание на моделите с нестандартна форма на пеплум.

Сватба

Булчинската мода също не заобикаля рокли с пеплум страна. Напоследък все повече булки избират този стил за най-важното събитие в живота си. Момичетата се ръководят от различни причини: някои искат да следват модата, други - да демонстрират красива фигура, а трети - да скрият появяващия се корем. Във всички случаи рокля с пеплум ще изглежда много красива и ще ви помогне да представите всички характеристики на външния вид в благоприятна светлина.

Сватбена рокля с асиметрични пеплуми

Много булки се отказват от традицията и предпочитат къси тоалети. В този случай роклята с пеплум е чудесен начин да създадете модерен и елегантен булчински вид.

Трябва ли да го носите пълен?

Дебелите момичета могат, разбира се, да носят рокли с пеплуми. При условие, че тоалетът е избран правилно, той е в състояние да коригира някои от моментите, които често стават причина за разочарованието на пълни млади дами. Основното правило е, че баската трябва да се намира под или над зоната, която смятате за проблемна.

Пеплум рокля с презрамки за пълнички

Например, с изпъкнал корем, имате нужда от рокля с пеплум, която започва почти под бюста и се изпомпва в линията на ханша. Красавици с буйни бедра трябва да обърнат внимание на модели с волан от талията. Във всеки случай тези, които имат луксозни форми, трябва да изберат рокли с широк пеплум, тъй като малките елементи само подчертават обемите.

с какво да облека?

Можете да съчетаете роклята с пеплум с голямо разнообразие от артикули от вашия гардероб. Може да накара най-обикновените дрехи да играят по нов начин. За да създадете бизнес визия, облечете сако върху роклята (само не трябва да е твърде къса). Рокля с пеплум изглежда много добре с класически тренчкот и официални обувки. Тънките бежови чорапогащи или чорапогащи винаги ще бъдат подходящи, но в студения сезон можете да направите с плътни тъмни чорапогащи. Летните модели се съчетават добре с широкополи шапки в романтичен стил. Тънка каишка и малка елегантна чанта ще ви помогнат да завършите визията.

Аксесоари

Роклята с пеплум не принадлежи към нито един стил на облекло, така че се съчетава добре с всякакви аксесоари. Например, черна рокля-калъф с кожено яке и големи кожени и метални бижута е напълно хармонично облекло в рокерски стил. Същата рокля с леко яке и помпи е идеално изображение за бизнес жена. Свалете сакото си, облечете ярки бижута и сандали на висок ток - в тази форма можете спокойно да отидете на партито.

Бижута и аксесоари за рокля с пеплум

В търсене на перфектната визия можете да експериментирате с голямо разнообразие от аксесоари: луксозни бижута, оригинални бижута, часовници, очила и шалове. В резултат на това определено ще можете да намерите някои интересни стилистични решения.

Обувки

Роклята с пеплум не изисква никакви специфични обувки. Разбира се, като всяка рокля, тя изглежда най-добре с висок ток. В крайна сметка момичетата изглеждат особено привлекателни в обувки на висок ток, а походката им е просто хипнотизираща. Обувките трябва да се избират в зависимост от повода, за който носите роклята. За работа това ще бъдат строги офис обувки, за разходка из града - грациозни ботуши, а за почивка - ефектни сандали. Цветът на обувките може да бъде близък до роклята или, обратно, контрастен по тон.

3 коментара
Вика 21.02.2016 20:05

Много обичам рокли с пеплум! Баската придава обем на неизразените ми бедра.

Маша 23.02.2016 20:07

Възхищавам се и на тези, които са измислили баския. Просто спасение за фигурата ми!

Лена 26.02.2016 20:07

Рокля с пеплум е чудесна за корпоративни събития. Той е едновременно строг и много женствен. Имам черна рокля за този повод, сега искам и синя.

мода

красотата

Къща