Стилове и модели рокли

Асиметрична рокля - привличайте с необичайния силует

Асиметрична рокля - привличайте с необичайния силует
Съдържание
 1. Изрязване на функции
 2. Стилове
 3. Видове асиметрия
 4. Популярни цветове
 5. Модни тенденции
 6. с какво да облека?
 7. Аксесоари
 8. Обувки

Рокли с асиметрични елементи са популярни сред модниците от няколко сезона. Те привличат с умишлено безпорядък, намеквайки за непринуденост и свобода. Освен това, поради асиметрията на кройката, едно момиче може да разкрие определена част от тялото и да привлече вниманието към нея, но в същото време да не изглежда вулгарно и прекалено откровено.

Изрязване на функции

Рокли, чиято кройка може да се нарече асиметрична, имат следните предимства:

 • Облеклото прави момичето по-съблазнително.
 • Визуално тази рокля подобрява силуета.
 • С правилния избор на асиметрични детайли, момиче в такава рокля може да скрие определени недостатъци на фигурата.

Стилове

Асиметричната рокля е често срещан избор, когато имате нужда от тоалет за важна вечер или плаж. Основните стилове, в които се представят такива рокли, са А-образният и разклещен силует, както и трапецът.

Друга кройка, често използвана за асиметрични тоалети, е роклята тога в античен стил. Фигура в такава рокля е привлекателно драпирана и изглежда необичайно съблазнителна.

Тога рокля с асиметричен горнище

Видове асиметрия

Рокля от този стил може да има следните асиметрични детайли:

 1. Ръкави. Рокли с един ръкав изглеждат оригинални и често се избират за парти или друг специален повод. Често в такива рокли асиметрията на горната част се допълва от неравномерна кройка на полата.
 2. Пола. Сред асиметричните рокли най-популярни са моделите с неравномерен подгъв. Момичетата, които искат да покажат стройните си крака, им обръщат внимание, но в същото време смятат дължината на минито за твърде предизвикателна.Има доста варианти за рокли с асиметричен подгъв. Това могат да бъдат многопластови тоалети, които се състоят от поли с различна дължина. Подгъвът може да бъде наклонен настрани или назад. Има и модели с оригинални драперии.
 3. Плейм. Акцентът на подобни асиметрични тоалети е скъсената предна част на полата и задната част, толкова удължена, че образува шлейф. Такива рокли често се избират като ефектна вечерна рокля. Те изглеждат най-добре на високи момичета със стройни крака.
 4. Деколте. Рокли с асиметрично деколте често се избират от момичета с красиви рамене. Тази версия на облеклото помага за визуално коригиране на асиметрията на гърдите, но трябва да изберете модел много внимателно, така че недостатъкът да бъде изгладен, а не подчертан. Един от най-често срещаните варианти на този вид асиметрия е наличието на каишка на едното рамо.

Популярни цветове

Бяла

Тази цветова схема за асиметрични рокли е особено търсена, когато търсите лека лятна версия.

Дълга бяла асиметрична рокля

Най-често тези рокли имат асиметричен подгъв и отворено деколте. Също така са търсени снежнобели рокли на едно рамо и с ажурни ръкави на едната ръка.

Черен

Рокля с неравно дъно в черно може да служи като лаконичен и елегантен тоалет за всеки повод.

Асиметрична черна дълга рокля

Допълнете го с ярък колан, токчета на стилет и златни бижута за луксозна вечерна визия. Черните рокли с едно рамо също са често срещани.

червен

В ярко червено асиметрично облекло всяко момиче ще изглежда невероятно, така че се носи главно като коктейлна или вечерна рокля.

Асиметрична червена вечерна рокля

Най-често червените рокли от този стил са модели с една презрамка, един ръкав или с шлейф. Продуктите с наклонен подгъв са не по-малко ефективни.

Цветова асиметрия

Отделно, заслужава да се отбележат рокли с проста кройка, които благодарение на специалните цветови схеми изглеждат асиметрични.

Асиметрична черно-жълта рокля

Тези тоалети са добър вариант за офиса, тъй като кройката ще отговаря на дрескода, а цветовете ще ви помогнат да се откроите от останалите служители в офиса.

Модни тенденции

Сред тоалетите от този стил най-популярни в момента са моделите с асиметрична пола. От една страна, подгъвът може да докосва пода или дори да се превърне във шлейф, а от друга, може да оголи крака до коляното или по-високо.

По-рядко се срещат модели с асиметрични върхове. Те са представени основно от рокли с един ръкав или с асиметрично деколте.

Асиметричен горнище на роклята с един дълъг ръкав

с какво да облека?

Асиметрична луксозна рокля може да се носи с болеро, козина, яке или палто. В студените летни вечери ежедневните тоалети с неравен подгъв могат да бъдат допълнени от мек блейзър, дънково яке или реглан.

Що се отнася до чантата, изберете малък клъч, който да пасне на роклята за асиметричния вечерен тоалет. Летните ежедневни рокли с асиметрия се допълват от чанта-плик или малка дамска чанта с тънка презрамка. Офис моделите се комбинират успешно със средни светли или черни кожени чанти.

Аксесоари

Асиметричните модели рокли са толкова ярки и изразителни, че в много случаи бижутата изобщо не се комбинират с тях. Ако горната част на такава рокля е представена от корсет, е допустимо наличието на колие или верижка. Дългата асиметрична рокля трябва да се допълва само с пръстени или гривни.

Тоалетите с едно рамо също изискват минимум аксесоари. Ще бъде достатъчно да сложите ярки обеци и да изберете атрактивна гривна на отворената си ръка.

Декорации за асиметрична рокля

Обувки

Когато избирате обувки за асиметрични тоалети, трябва да обърнете внимание на класическите цветове (черно, сиво, бяло) или да изберете обувки, които да съответстват на роклята. Многоцветни ярки обувки с изразителен декор могат да се нарекат неподходящ вариант, който претоварва дъното.

По-добре е да изберете висок ток в обувки за асиметрична рокля или да го замените с клин.Обувки без ток се съчетават добре само с къси асиметрични тоалети.

1 коментар
Лиана 20.02.2016 22:08

Много обичам рокли с асиметричен подгъв или едно рамо)

мода

красотата

Къща