татуировки

Преглед на татуировките с келтски образци и тяхното разположение

Преглед на татуировките с келтски образци и тяхното разположение
Съдържание
  1. Особености
  2. Разнообразие от татуировки и скици
  3. Къде можете да го поставите?

Според легендата келтите били смели, физически силни и корави хора. Те са известни с придържането си към принципите и нетривиалното си мислене. А шарките, с които техните воини украсяваха телата си, днес са придобили голяма слава.

Особености

През цялата история на човечеството хората искаха да се откроят от тълпата, татуировките бяха едно от средствата за себеизразяване. Историята на рисуването на тялото датира от 7 век пр.н.е. Келтската символика заема едно от водещите места в изкуството на татуировката.

Животът на келтите в древни времена е бил неразривно свързан с вярата във висши сили и духове.... Тези хора вярвали, че ако нарисувате тялото с картини със свещено значение, можете да постигнете безкраен живот и последващо прераждане на душата. Воин с такива татуировки беше признат за непобедим и недостижим за врага.

Келтите прилагали своите шарки не само върху кожата – украсявали с тях инструменти, дрехи, предмети от бита и дори рисували храмове. Хората от онази епоха бяха известни със своята агресия и бруталност в битките. С действията си срещу опонентите те често приличаха на диви животни, които случайно се оказаха в човешки образ.

Келтите завладяват много народи с различни религии - това не може да не окаже влияние върху тяхната култура. В съвременните келтски орнаменти се забелязват славянски, византийски, а също и индоарийски мотиви. Дизайните на келтски татуировки съчетават арабски шрифт, византийски дизайни и християнски кръст.

Ако се вгледате по-отблизо в такава рисунка, ще забележите, че знаците по тялото нямат своето начало и край – по този начин келтите ги свързват с безкрайността на живота на човешката душа.

Визуално келтските татуировки приличат на сложен орнамент, сякаш преливат върху кожата. В предишни години те се изпълняваха само черно-бяло. В днешно време се правят пълноцветни, благодарение на което са станали още по-пъстри, богати и оригинални.

Келтски дизайни по тялото са пълнени от най-мощните и авторитетни представители на мъжкия пол. Такива хора във всяка ситуация биха могли да се защитят и да защитят интересите на своите близки. В днешно време тези оригинални орнаменти далеч не са част от мъжете, има примери за татуировки за жени. Татуировките изразяват силата на духа на човек и какъв пол, цвят на кожата и националност е той - няма значение.

Разнообразие от татуировки и скици

Символиката на келтските татуировки се тълкува, като се вземат предвид вярванията и митологията. Нека се спрем на най-често срещаните мотиви.

Келтски трилистник. Това е знак на най-древните народи на Европа - скандинавците, келтите, както и предците на съвременните шотландци. В техните култове изображението на трилистна детелина е широко използвано. Тази татуировка представлява триада. По традиция такива татуировки се правят от имигранти от Ирландия или хора, които се възхищават на тази страна. Смята се, че този образ носи успех и късмет във всякакви начинания.

Келтски шарки. Те са знак за сила, съвършенство, единство с висши същности. Келтите искрено вярвали, че такива украшения са изпратени на хората от върховните богове. Моделите се състоят от много възли, всеки от тях е свързан с водеща нишка, житейския път на човек. А нейните тъкани и къдрици показват трудностите и препятствията, които собственикът на татуировката трябва да преодолее.

Този сюжет е неразривно свързан с духовното прераждане и личното самоусъвършенстване.

Специална роля в символиката на древните келти изиграва изображение на лабиринт. Той олицетворява пътя на човека към концентрацията на властта, личностното израстване и познаването на същността на битието. Популярен мотив в бодиарта е изображението на корона със сърце, държано от чифт преплетени ръце. Такава символика означава топла връзка между двама влюбени, преданост и клетви за вярност на чувствата. Обикновено се убожда на ръката като гривна.

Келтски кръст. В очертанията си тази фигура наподобява християнско разпятие, но келтите я поставят в кръг, символизиращ силите на стихиите. Такъв символ означава вечен живот, прераждане и единство на човека с Вселената. Смята се, че келтският кръст идва от християнството, следователно такава татуировка обикновено се прави от дълбоко религиозни хора или тези, които искат да се предпазят от зли сили. Друга интерпретация на този знак включва паметта на заминалите хора.

Келтски надписи. Руните могат да бъдат намерени в келтската митология; те са криптирани съобщения. Тази писменост съществува от 1-ви до 12-ти век, този тип очертания се отличава с ъглова форма. Всяка руна има свое собствено свещено значение и заедно укрепват семантичното послание на композицията.

Келтско тъкане... Орнаментът се свързва с единството на човешкия дух и земята. Този мотив може да бъде разположен вътре в картината или отвън, очертавайки го със своите къдрици. Обикновено се прилага върху ръката.

Медальон... Образът на медальон при келтите се приравняваше с талисман. Смятало се, че той дава сигурност в живота, дарява човек с добри приятели и му дава вечна любов.

Спирала... Тази фигура, според тълкуването, има мощна сила. Позволява на човек да премине от малко към голямо, допринася за подобряване на духа.

Дървото на живота. Дървото на живота се счита за знак за познаване на доброто и злото. Този символ на келтите е надарен с магически свойства - келтите вярвали, че позволява на човек да намери нови приятели и да разшири кръга си на общуване. Енергията на този знак е неразривно свързана с вечния живот, универсалния разум и знанието.

Животни... Келтските воини със своите татуировки се опитваха по всякакъв възможен начин да подчертаят физическата сила и превъзходство. За да направят това, те пълнеха изображения на диви животни по тялото - глиган, хищен вълк или дори митичен дракон.

Келтите вярвали, че животинският свят е неразривно свързан с човешките съдби. Те вярвали, че животните от самата природа са надарени със знания, които могат да предадат на хората. И за да придобият мъдрост, келтите прилагат изображения на животни върху тялото, всяко от които е надарено със своя собствена символика:

  • куче - успех и късмет;
  • бик - физическа и психическа сила;
  • глиган - агресия и жестокост;
  • кон - красота;
  • риба - щастието да бъдеш;
  • гарван - смърт;
  • вълкът е знак за лидерство.

Къде можете да го поставите?

Човек може да постави татуировка на всяка част от тялото си. Въпреки това, келтският декор традиционно се пълни на открити места - най-често това е предмишницата, рамото, както и областта на китката и краката. Орнаментите и шарките обикновено се пробиват в областта на предмишницата, дървото на живота изглежда ефектно на гърба от кръста до раменете, а на рамото е изобразен кръст. Гривната изглежда най-добре около китката, с трилистник, пълнен на китката и глезена. На шията на мъжете са набодени изображения на черепи, преплетени със сложни орнаменти.

Ръкав, изпълнен с келтски шарки и техните символи, изглежда много впечатляващо.

Момичетата, които вземат решение за татуировка в келтски стил, трябва да помислят какво ще бъде такава татуировка в бъдеще. С течение на времето тялото променя формата си, кожата избледнява и се образува белези. Чертежите, нарисувани на тези места, ще изглеждат опънати, "плаващи" и ще загубят контурите си. Затова за представителките на нежния пол е най-добре да натъпчат татуировка на бедрото, прасците, точно под лакътя или на глезените – тези места по женското тяло са най-малко засегнати от времето. Но рисунките на гърдите и стомаха е най-добре да се избягват, ако не искате да предизвиквате подигравки в зряла възраст.

Докосвайки се до келтската култура, човек може да разбере колко оригинален, мистериозен и мистериозен е бил този народ с необичайни вярвания и ритуали. Животът на тези хора беше неразривно свързан с физически ритуали, магия и мистицизъм. Именно този ореол на мистерия направи келтската тема толкова популярна в съвременното изкуство за татуировки.

без коментари

мода

красотата

Къща